Kuřecí řízek jinak

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

2 kuřecí prsa
rovná lžíce solamylu
lžička citronové šťávy
1/2 lžičky jedlé sody
vejce a strouhanka na obalení
sůl
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice.

  2. Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Poznámka

Inspirovala jsem se na: Vařím jako šéf. Řízek je šťavnatý a křupavý. V původním receptu je jen obalit v mouce. Já to pozměnila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 191 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek jinak

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: Vy máte otázky, na které už většinou s odpovědí nereagujete..Není to můj výmsl..vyzkoušela jsem to a chutnalo..

    Odpovědět

  • casino casino

    No, běžně se maso marinuje v kyselém pH (citron, ocet, víno, kysané mléčné produkty...)
    lžička citronové šťávy + 1/2 lžičky jedlé sody :-O
    Proč sodou neutralizovat kyselinu citronovou, proč:-?

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Nádhernej řížek, určitě vyzkouším až bude příležitost. :yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo