Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co si budeme povídat, není nad to mít pokrm připravený z domácích nešizených surovin, které celé jídlo povznesou na vyšší úroveň. Aby byl zážitek celistvý, měly by být domácí nudle také hezky nakrájené. Jak na to? Máme pro vás jednoduchý videonávod.

Domácí nudle se hodí do řady různých těstovinových pokrmů. Můžete si je vychutnat třeba na sladko s mákem či tvarohem, naslano s nejrůznějšími omáčkami, pestem či třeba zapečené a nesmí chybět také v lecjaké polévce. Jejich příprava je snadná, ale neměli bychom opomíjet ani správné a hezké krájení, díky kterému bude celý zážitek z jídla celistvý. 

Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky

Jak na krájení domácích nudlí 

Krájení domácích nudlí není žádná věda, když víte, jak na to. 

  1. Hotové těsto na nudle rozdělíme na několik bochánků (stačí přibližně 4) . 
  2. Bochánky přikryjeme a necháme 15–30 minut odpočinout. 
  3. Každý bochánek rozválíme na plát silný přibližně 1 mm
  4. Jednotlivé pláty položíme na čistou utěrku a necháme oschnout. 
  5. Oschlé pláty nakrájíme na pruhy a naskládáme je na sebe. 
  6. Následně krájíme nudličky v požadované šířce a necháme proschnout. 

Jestli jste někdy ochutnali čerstvé těstoviny, jistě nám dáte za pravdu, že jsou vláčnější, hedvábnější, žlutější, zkrátka ve všech ohledech lepší než kupované. Základem je mouka a obsah lepku, který… Podívejte se na všechny domácí těstoviny.

Z hotových nakrájených nudlí snadno uděláte také flíčky. Stačí, když jednotlivé proužky nakrájíte na čtverečky a uvaříte obvyklým způsobem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více