Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové knedlíčky udělají z jakéhokoli vývaru ještě lepší polévku. Jsou syté a plné chuti, skvěle zasytí, a pokud se o vás pokouší nějaká choroba, zaručeně vás takový vývar s játrovými knedlíčky postaví na nohy.

Do masového vývaru lze přidat leccos, například domácí nudle, kořenovou zeleninu, zavářku (drobení) nebo právě játrové knedlíčky. Ty správně udělané jsou měkké na skusplné játrové chuti. S videonávodem se vám jistě povedou právě takové.

Jak připravit játrové knedlíčky

Základem jsou kvalitní a čerstvá vepřová játra, na kterých nikdy nešetříme.

  1. Najemno rozmixujeme asi 250–300 g vepřových jater.
  2. Prolisujeme jeden stroužek česneku a, pokud chceme, pokrájíme nadrobno jednu malou cibuli (nebo polovinu větší cibule). Česnek i cibuli přisypeme k rozmixovaným játrům.
  3. Promneme a přidáme také hrst majoránkyjedno vejce, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, sůl a pepř.
  4. Vše spolu důkladně promícháme.

Knedlíčky lze vytvořit dvěma způsoby:

  • 1. způsob: Knedlíčky ukrajujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí polévky.
  • 2. způsob: Namočíme si ruce a tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do vroucí polévky.

Polévka s játrovými knedlíčky vás krásně zahřeje, což se v zimě hodí.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky