Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut+ polévka 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

150 g drůbežích jater
1 lžičku hladké mouky
2-3 lžíce strouhanky
špetku soli
pepř dle chuti
majoránku
1 stroužek česneku
lžičku (oříšek) tuhého másla
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi.
    Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou zmrzlá, jdou i nastrouhat.

  2. Všechny ingredience v mixéru spojíme a vytvoříme napohled řídké těsto, které necháme odpočinout (nasáknout strouhanku) až bude tak husté, aby šly mokrou rukou dělat kuličky. Udělané knedlíčky dáme do vařícího vývaru (může být i jiný, např. hovězí, vepřový nebo zeleninový), když knedlíčky vyplavou na povrch povaříme při mírném varu podle velikosti asi 5 minut..

  3. Pokud chceme mít vývar ( např. silný hovězí ) čirý, uvaříme knedlíčky zvlášť a hotové vložíme do polévky.
    Do polévky kuřecí obereme maso a nakrájíme zeleninu, můžeme přidat nudličky a zelené bylinky libeček, pažitku nebo petrželku.

Poznámka

Tak dělávala knedlíčky moje babička i mamka a chutnají i nám. Místo česneku a majoránky lze dát osmaženou cibulku a špetku muškátového květu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít