Skvělý a jednoduchý karamelový likér s námi hravě zvládnou i začátečníci
Domácí likéry mají kolem Vánoc svou sezónu, protože stopičku likéru si o svátcích dopřeje téměř každý. Sklenka domácího likéru s něčím sladkým bývala v mnoha rodinách tradičně běžným pohoštěním.
Oblíbené likéry doladí sváteční atmosféru. Jsou chutné, sladké, navíc je likérů mnoho druhů, což dokazuje článek pod tímto odstavcem. Během Vánoc dáváme přednost těm krémovým a mléčným. Karamelový likér, který vám představíme, patří k velmi jednoduchým na přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchý karamelový likér
Zvládnou ho snadno i začátečníci.
- Neotevřenou jednu plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) a jednu plechovku neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra) vařte společně ponořené ve vodě 2 hodiny a pak nechte zchladnout.
- Obsah plechovek vylijte do vyšší nádoby, přilijte rum podle chuti a dobře rozmixujte.
- Nalijte do lahví, uzavřete, vychlaďte a druhý den už můžete začít ochutnávat.
Podle našeho videoreceptu můžete vyzkoušet i vynikající likér z ledových kaštanů. Určitě vás ochutnávání nedchne i v tomto případě.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře