Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí likéry mají kolem Vánoc svou sezónu, protože stopičku likéru si o svátcích dopřeje téměř každý. Sklenka domácího likéru s něčím sladkým bývala v mnoha rodinách tradičně běžným pohoštěním.

Oblíbené likéry doladí sváteční atmosféru. Jsou chutné, sladké, navíc je likérů mnoho druhů, což dokazuje článek pod tímto odstavcem. Během Vánoc dáváme přednost těm krémovým a mléčným. Karamelový likér, který vám představíme, patří k velmi jednoduchým na přípravu. 

Jednoduchý karamelový likér

Zvládnou ho snadno i začátečníci.

  • Neotevřenou jednu plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) a jednu plechovku neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra) vařte společně ponořené ve vodě 2 hodiny a pak nechte zchladnout.
  • Obsah plechovek vylijte do vyšší nádoby, přilijte rum podle chuti a dobře rozmixujte.
  • Nalijte do lahví, uzavřete, vychlaďte a druhý den už můžete začít ochutnávat.
Podle našeho videoreceptu můžete vyzkoušet i vynikající likér z ledových kaštanů. Určitě vás ochutnávání nedchne i v tomto případě.
Přejeme krásné vánoční svátky.

 

 

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli