Vynikající likér z ledových kaštanů

Vendy007 Kuchařka:

Nápoje 32 názorů

535

Suroviny

250 ml šlehačky
1 Salko
3 tyčinky Ledové kaštany
4 kostičky hořké čokolády
1/2 litru rumu
mandlová tresť
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum (přidala jsem dvě až tři kapky mandlové tresti).

  2. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.

  3. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než vaječné koňaky. Navíc bez pudinku, vajec a podobných kazících se přísad.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 429 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vynikající likér z ledových kaštanů

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Pavla: ano slazené salko

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Vendy007: Dává se tam prosím slazené salko? Děkuji

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Lenika: mohu se zeptat jak dlouho se ma vařit ta šlehačka stěmi kaštamy? Jen co sebslehačka s kaštany spoji? Děkuji.

    Odpovědět

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Hanka:
    Šlehačku dávám 30%:-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dobrý den,prosím jakou dáváte šlehačku 33% nebo míň procentní :-? děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Lentilka:hlavně že Vám chutná;-)hezké vánoce i Vám;-)

    Odpovědět

  • Lentilka Lentilka(neregistrovaná)

    nedávala jsem do něj kostičky čokolády ani tresť, jen smetanu, 3 ledové kaštany a nevařené salko a rum :-) je výborný, rychlý a v lednici vydrží delší dobu, než klasický likér z vajíček, hezké Vánoce Všem:yes:;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Zrovna jsem jej vyrobila a výsledek je MŇAM ;-):-p

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Jana: Za tepla pořádně vymíchat! :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zkoušela jsem už několikrát...je fakt dobrý...jen mám dotaz...vždy mě tam zůstanou takový kousky čokolády...jak to děláte, aby tam nezůstávali? Děkuji...:-p

    Odpovědět

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Mirka:proč ne:-)taky už mám teď obavy..

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Můžu použít bílý kubánský rum místo klasického našeho. Mám celkem obavy vzhledem k tomu, co v poslední době probíhá s pančovaným alkoholem :(

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Vynikající, během týdne jsem ho vymlaskla,:-p jen co koupim kaštany, udělám nový:-D:yes:

    Odpovědět

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Lenika:Děkuji za fotečku:-K

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    jirholu: Přesně tak, Salko jsem nevařila a tresť jsem také nedávala.:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vaječný konak z ledových kaštanu konak z ledovych kastanu ledové kaštany kaštanovy liker likér z kaštanů domácí likér z kaštanů likéry recepty čokoládový likér z ledových kaštanů vaječný koňak z kaštanů domácí baileys z ledových kaštanů ledove kaštany recept baileys z ledových kaštany vaječný likér z kaštanů vaječný konak ledové kaštany likér kaštany likér z kaštánků kaštany likér liker s kaštanu vaječný koňak recept z ledových kaštanů vaječný koňak s ledovych kaštanu

Zapomněl/a jsem heslo