Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrování moučníků je velkou otázkou, a to především pro začínající pekařinky a pekaříčky. S našimi tipy však budou vaše moučníky vypadat jako ty z řemeslného pekařství. A kdy je vhodný čas k jejich pocukrování?

K pocukrování je nezbytné použít moučkový cukr, který na moučnících vytvoří dokonalý poprašek. Ani to však není zadarmo - jemného poprašku cukru bez hrudek docílíte použitím jemného sítka. Cukrování zároveň vyžaduje cvik jemných pohybů.

Kdy cukrovat moučníky

Odpověď na otázku, kdy je nejlepší a nejvhodnější cukrovat moučníky, je jasná: moučníky cukrujte vždy až po jejich vychladnutí. V případě, že byste je pocukrovali ještě horké nebo teplé, cukr by se na nich rozpustil a vytvořil nežádoucí lepkavý povlak, který by pak nebyl příjemný vzhledově ani v rámci manipulace.

Nacvičit si správnou techniku cukrování včetně načasování můžete po upečení lahodných Honzových buchet podle videa, které jsou pokladem českých kuchyní. Buchty lze plnit různými náplněmi - makovou, tvarohovou nebo třeba ořechovou.

Komentáře

Další tipy a triky