Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybízová marmeláda

Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba zavařovat, naplněné a dobře uzavřené sklenice stačí jen na chvíli otočit dnem vzhůru.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba vykapání rybízu přes plátno

80 min (70 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba vykapání rybízu přes plátno)

7. 7. 2012 11:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je marmeláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Verča

19. 7. 2017 11:23

Zdravím všechny-před týdnem jsem dělala marmeládu z červ.rybízu s přípravkem 2:1,dnes jsem na ni koukla a marmeláda ve všech skleničkách má béžovou barvu.Jsem si jistá,že jsem vše udělala podle návodu.Ještě se mi to nikdy nestalo.Tak nevím,mám ji vyhodit nebo používat.Stalo se to už někomu a tuší,čím to asi je?Díky za odpověď.

Navir Navir

29. 7. 2014 13:08

spagetka: Vzala jsi mi to z pusy, líp bych to nenapsala :yes:

Zuzanko, dělám marmelády a džemy už x let, může se stát, že nějaká někdy nedopadne dobře, ale jak píše Spagetka, problém bude někde tady. Přeji při dalším pokusu více štěstí :yes: ;-)

spagetka spagetka

29. 7. 2014 12:54

Zuzanka6: Napadají mě tyhle důvody: nechytlo vám víčko - nechala jste vystydnout obrácené na víčko? Pokud by nechytlo, poznala byste, neb by to teklo. Dalším důvodem - nedostatečně vymyté a vypařené sklenice a víčka. Já tomu vymývání a vypařování věnuju víc času jak vlastnímu zavařování a fakt se nepamatuju, že by mi jakékoli ovoce nebo zelenina zplesnivěly. Jo ještě jedna věc: bylo použité ovoce kvalitní? nemělo známky plísně už samo o sobě? Nic jiného mě nenapadá, třeba někdo jiný se ozve.
Nikdy džemy, marmelády, leča, kečupy apod nezavařuju, neb už to varem projde.

Zuzanka6

29. 7. 2014 12:50

Tak jsem letos poprvé rybízovou marmeládu nezavařovala a hodně toho lituju :-/ všechny sklenice plesnivé :-(( jak je možné, že vám to vydrží?

Marie

19. 7. 2014 12:43

Tak hotovo, převařeno přidán cukr a kyselina citronová.Zatím vychládá a zdá se že tuhne.Jeětě jednou všem moc děkuji za rady a doufam,že i ostatním nešťastníkům pomohou k dobremu výsledku.Mam z toho moc dobry pocit.Děkuji všem Marie

spagetka spagetka

18. 7. 2014 12:16

Anna Kocikova: Aničko, necháme to tady, nikdo se nehádá ;-), jen konstruktivně se debatuje o problémech a jak to kdo řeší dle vlastní zkušenosti :yes::yes::yes::yes:
Nakonec takhle by měly vypadat příspěvky k receptu, né jen nadávat, co je to za šlichtu, nebo naopak jen nadšeně vzdychat, jaká je to krása. Ale pomáhat si v problémech, dyk nakonec nikdo nejsme neomylný a furt se učíme:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 7. 2014 12:09

spagetka:Ladi,když,tak zbytek komentářů můžeme přesunout(Ty,já to neumím:-D)do diskuze,jak vařit marmeládu,ať tady Jiříkovi zbytečně nekazíme recept:yes:
Já jsem si totiž u té"své"rybízové neuvědomila,že když budu vařit z litru(né jen z 1/2l)tak musím zákonitě přidat o 5minut více na varu,než přidám cukr a poté s cukrem vařit také o ty 4minuty dýl...tak to dopadá,když někdo spěchá:-S
Ale že mi i ty zbývající várky na talířku pěkně stekly jen do poloviny a pak ztuhly...to mi hlava nebere:-8

spagetka spagetka

18. 7. 2014 11:54

Anna Kocikova: Nejde mi to do hlavy, ale taky by mne jeblo. Mně se to jen nikdy nestalo....Hlavně, žes na to přišla :yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 7. 2014 11:47

Marie:Maruško,já jsem tento týden dělala marmeládu se stejným postupem,jako loni,jen šťáva a krystal.cukrhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar...
Po želírovacím pokusu na talířku mi první várka do hodiny ve skleničkách krásně ztuhla a zbývající várky(na talířku ihned ztuhlo)ve sklenicích i druhý den byly tekuté.Také jsem z toho byla na nervy,protože to bylo ze 5litrů šťávy:-8
S Naďkou Rebekou jsme daly hlavy dohromady a já jsem další den vše znova po jednom litru 10minut převařovala,vždy po 10minutách varu(pořád míchat) do jedné várky jsem přidala 2PL cukru+2PL kyseliny citronové,ještě jsem znova vařila cca 8minut a marmeláda krásně ztuhla:yes:

spagetka:Ladi,mě marmeláda na talířku také ihned ztuhla,ale ve sklenicích byl druhý den(až na první várku)obsah pořád tekutý:-SMyslela jsem,že mě j...však víš co;-):-D

Jiříku,snad nevadí můj komentář a zmíněná rada s kyselinou citronovou.Mě to teda pomohlo a marmoška byla zachráněná:-)Ale mákla jsem si:-D

Irule Irule

18. 7. 2014 11:03

Marie: já používám Gelfix a vždycky po vychladnutí krásně ztuhne. Je pravda, že rybízovou jsem ještě nedělala. Jestli třeba nebude chyba, že na 1 balení Gelfixu se má přidat 1kg ovoce (šťávy) ne 1 litr a cukr podle toho, který Gelfix používáte. Já nejčastěji používám 2:1, takže 500g cukru. Jinak opravdu nevím, kde je chyba. Bohužel nemůžu poradit :-(

Marie

18. 7. 2014 10:56

Ja doufala,že někdo má podobnou zkušenost a napíše že třeba ztuhne za tyden.Marmeládu převařím a přidám cukr jak mi radil Jirkafil.Jinak všem děkuji za dobře míněné rady a dám vědět jestli ta potvora zhoustla.Krasný den všem přeje Marie

spagetka spagetka

18. 7. 2014 09:28

Jirkafil: Dotyčná psala, že jí to na talířku ztuhlo. Tak proč by to mělo ve sklenici zřídnout? To nedává smysl. Pektin tam je furt, ten "může" za výrobu džemu nebo marmelády.

tejaja tejaja (moderátorka)

18. 7. 2014 09:27

Jirkafil: zahusťuje pektín, nie cukor, my varíme podľa toho istého receptu ríbezľový lekvár už okolo 50 rokov, za ten čas tie ríbezle boli všelijaké, s rôznym obsahom cukru, a nikdy sa nestalo, aby lekvár nezhustol.;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-marm...

Jirkafil

18. 7. 2014 09:13

spagetka:Ono asi záleží také na obsahu cukru v rybízu,jeden rok mi ne a ne zhoustnout,stále tekl.:no:

spagetka spagetka

18. 7. 2014 08:19

Marie: To je dost velká záhada, protože rybíz má tolik pektinu, že houstne pomalu sám od sebe. V pohodě dělám bez cukru nebo s diaželírovákem. Když želíroval na talířku, tak ve sklenici musí taky být hustý. To, že teče, znamená, že z nějakého důvodu je řídký, ale pak by stékal i po talířku. Recept je dobrý zcela určitě.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda rybízová marmeláda z červeného rybízu domácí rybízová štáva rybízová marmeláda za studena domácí marmeláda marmeláda z rybízu domácí marmelády rybízová marmeláda recept rybízový džem recept rybízový džem rybizovy dzem za studena domácí marmelády a džemy recepty recept na rybízovou marmeládu rybízová marmeláda s želírovacím cukrem domácí marmelády a džemy recept na rybízový džem rybízova zavarenina jak udělat rybízovou marmeládu marmelada rybizova nezhoustla mi marmelada

Suroviny: rybíz, cukr želírovací, cukr krystal

TopRecepty.cz

Domácí rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WN3