Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mnoho lidí považuje kopřivy za otravný plevel, který roste na našich zahrádkách a kolem cest a způsobuje nepříjemné požahání. To je velká škoda, kopřiva je totiž bylina s blahodárnými účinky na naše zdraví.

První měsíce nového roku se nesou ve znamení odlehčených pokrmů, tedy jídel plných zeleniny a bez množství tučného masa. Trochu jara do vašeho jídelníčku však dodají i lístky kopřiv, které lze zakomponovat do masových pokrmů.

Kopřivy v masových pokrmech

Kopřivy je doporučováno před přidáním do pokrmu spařit horkou vodou a ihned propláchnout vodou studenou. Horká voda kopřivu zbaví žahavosti a díky rychlému zchlazení si zachová jasně zelenou barvu.

Když už se vydáte na sběr kopřiv, byla by škoda si z nich udělat pouze oběd či večeři. Spolu s citrónem, kyselinou citrónovou, cukrem a vodou z nich totiž vykouzlíte lahodný kopřivový sirup, který léčí.

Komentáře