Francouzské kuřátko na šafránu

Fantom Kuchař: Fantom

4 porce Drůbeží maso 30 názorů

Suroviny

cca 1 kg (Francouzské kukuřičné) kuře
100 g bylinkového másla
16 ks šafránu
2 ks banánových listů
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko důkladně opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a naplníme bylinkovým máslem, pokud máte máslo domácí výroby tak do něj přidejte hrubozrnnou sůl při výrobě, pokud máslo kupujete lehce přisolte kuřátko.

  2. Do pekáčku vložte banánový list, položte na něj porce kuřete, poklaďte šafránem a dejte péct do rozpálené trouby na 180°C cca 20 minut.

Poznámka

Bylinkové máslo: Irské tradiční máslo, hrubozrná sůl, hrst bylinek (pažitka, citronový tymián, saturejka, petrželka plocholistá), čerstvý česnek, čerstvé žampiony. Bylinky, česnek a žampiony nasekáme na jemno a smícháme se solí a máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské kuřátko na šafránu

  • wow wow(neregistrovaný)

    je to velmi hezka rostlina:yes::-Kwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli - přidávám jednu zkušenost s mletým "šafránem" - švagrová ví, že miluju koření a před 2 lety mi koupila 3 balíčky v Egyptě na trhu. Mně zarazila už cena, která tam byla - abnormálně nízká ale hlavně při použití, že nebarvilo a vonělo zcela jasně jako Měsíček, pak jsem si na netu našla, že takhle se šafrán padělá - prostě se nahrazuje květy měsíčku nebo obarvenou světlicí barvířskou - pozná se to právě podle toho, že nebarví a že voní jinak.
    (švagrové jsem to neřekla, asi by si myslela, že si já myslím, že toudělala schválně - což si jsem jistá, že určitě ne )

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No vidíš, to opražení ani neznám, neslyšela jsem o tom. Teď mám šafrán takový jemný prášek v titěrné krabičce, přivezl mi ho brácha odněkud z cest a ještě jsem ho nepoužila.
    Předtím jsem měla jen ty blizny jako ty a právě jsem někde četla, že se mají rozpustit - louhovat, tak jsem to tak dělala, ale jak říkám - do rizota nebo do polévky, na mase s ním zkušenost nemám.
    Každopádně i já děkuji za inspiraci:-):-K, šafrán + kuře bude skvělá kombinace :yes::-p.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Eliza: děkuji za dotaz, Elizko sama určitě víš že co člověk to styl:-) jsou koření na které se dostane jen občasně a abych se přiznal tak letos jsem použil šafrán poprve a to čerstvý a když jsem (už je to dávno) sháněl informace o šafránu bylo mi doporučeno ho opražit aby se uvolnilo aroma, moc se mi to neosvědčilo, přijde mi to stejné jestli ho opražim a pak louhuji nebo ho necham uvolnit na mase v obou případech to je nádherné lehké aroma;-), jinak bych chtěl poděkovat za inspiraci, hodně receptů mam inspirovaných právě od tebe:-)
    přeji krásný den a všem děkuji za komentáře

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Fantome, recept se mi moc líbí, jen se chci zeptat - nebylo by lepší ten šafrán nejdřív rozpustit ve lžíci vody nebo másla a maso potřít tím už rozpuštěným? Víš, myslím, aby byl všude...
    Ale pravda je, že se šafránem příliš zkušeností nemám, používám ho do rizota nebo do polévek, ale rozpouštěla jsem ho vždy...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Fantom:Sranda jooo?Já už jsem si připravila GPS a čekám na ty souřadnice:-D.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    chocolate:holky s Váma je ale sranda:-D:-D:-D takhle jsem se už dlouho nezasmál:yes:. děkuji;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate:čoky... v jakékoliv podobě..klidně studené:-D:-D s láskou snědenéééé:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:Blázníš??Takové lahůdky konzumovat ohřáté?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate:já bych se nutně necpala na návštěvu..mě bude stačit PPLka:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Vzhledem k tomu, že se hlásí víc a víc dam, tak bych ráda upozornila, že jsem se přihlásila (a pozvala) jako první, tudíž mám právo první noci..pardon večeře:-D:-D.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    rebeka::-D:-D:-D děkuju:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Fantom:no,jak to:-?:-? ty se ještě ptáš:-O:-?:-D ještě bych tam šoupla přívlastek:abrakadabra...:-D:-D kulinářský kouzelník:-8:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ach bože...mám hlad :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    chocolate:jé to je krásný:-8, ale to už bych nebyl Fantom:-// já to musim promyslet:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: šafrán recepty použití šafránu šafrán recept šafrán šafrán koření recepty jak použít šafrán recepty šafrán recept šafrán šafran použití francouzske kuratko maso na šafránu šafrán koření použití šafrán a recepty kukuřičné kuřátko šafrán koření recept koření šafrán použití na šafránu recepty ze šafránu kde se používá šafrán francouzské kukuřičné kuře