

Pstruh na kopřivách
Suroviny 2 porce
- 2 ks vykuchaných pstruhů
- sůl
- kmín
- máslo
- hrst mladých kopřiv
- 2 listy pórku
- brambory
- citrón
- alobal
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory (na dvě porce) nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30 - 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
Po 20, resp. 30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citrónem a servírujeme.
Pstruzi díky kopřivám získají netradiční vynikající chuť, kterou přeji i vám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh na kopřivách
-
Kopřivy mají na naší zahradě místo (dělám si z nich odvary na vlasy), takže jsem běžela nějaké oškubat a musím říct, že nám kombinace pstruh a kopřiva opravdu chutnala
Příště možná pstruhy budu dělat - jak jsme zvyklí - na pánvi, ale takhle to bylo taky super -
Dnes jsem pekla pstruhy, tak jsem jednoho pojala podle tohoto receptu. Je výborný, posílám bod a obrázky.
-
to vyzkouším, pstruha mám ráda +1
-
že bych vytáhla kopřivy z mrazáku?
, ale je to dobrý nápad
-
Libore, tak na kopřiy asi k 12 měsíčkům nezajdem, co?
Ale jinak, hodně zajímavý a zdravý recept!
-
ještě mít tak teď ty mladé kopřivy a šla bych do toho.
receptík je zajímavý
+1