Krémová pórková polévka: Připravte si tu nejjemnější, jakou jste kdy ochutnali
Nechte se inspirovat receptem na jemnou krémovou polévku z pórku. O sametovou chuť se postará máslová jíška a smetana. Pórek je nyní dostupný a plný chuti. Není třeba ho vařit příliš dlouho, aby si zachoval svěžest a výraznou chuť.
I jednoduchá a nenáročná jídla lze povýšit na gastronomický zážitek, když víte, jak na to. Z čerstvého pórku, který se může na první pohled zdát jako nevýrazná surovina, vykouzlíte lahodnou polévku, kterou si budete chtít připravit zas a znovu.
Krémová pórková polévka
Podle následujícího postupu a níže uvedeného videoreceptu si připravíte tu nejlepší krémovou pórkovou polévku, jakou jste kdy jedli.
- Na polévku budete potřebovat 400 g pórku, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 300 ml smetany na vaření, v závěru 50 ml mléka, 1 žloutek a na ochucení mletý pepř a sůl.
-
Očištěný pórek nakrájejte na tenké nudličky a nechte ho zesklovatět v rendlíku na jedné lžíci rozehřátého másla.
-
Poté ho zalijte částí vývaru a duste doměkka asi 15–20 minut.
-
Ze zbylého másla a mouky připravte světlou jíšku. Zalijte ji studeným vývarem, dobře rozšlehejte a nechte alespoň 15 minut provařit.
-
Do hotové jíšky přidejte podušený pórek a podle chuti polévku rozmixujte dohladka. Krátce ji ještě povařte, poté zjemněte smetanou, osolte a opepřete.
-
Nakonec do polévky vmíchejte žloutek rozšlehaný v troše mléka, promíchejte, nechte jen krátce prohřát a ihned podávejte.
-
Hotovou polévku můžete doplnit o křupavé krutonky.
Krémové polévky jsou velmi chutné a oblíbené, a to jak u dospělých, tak u dětí. Podívejte se na přehled nejlepších krémových polévek a nechte se inspirovat na další dny. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře