Křenový dip, co má říz, podle videoreceptu: Potřebovat budete pouze dvě ingredience
Dumáte nad tím, čím ozvláštnit pečené nebo grilované maso? Pokud se nebojíte ostrých jídel, pojďte si vyzkoušet křenový dip podle videoreceptu, ke kterému potřebujete pouze 2 ingredience a trochu koření k dochucení.
Křen je známý pro svoje antibakteriální a antivirové účinky, mimo to má blahodárný vliv na imunitu. Pokud si lámete hlavu, čím ozvláštnit běžný oběd nebo večeři, vsaďte na tento křenový dip, s jehož přípravou určitě zazáříte. Můžete se podívat na původní recept na dip, který je velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Největší práci vám dá strouhání křenu, při kterém nejspíš uroníte pár slz a jehož vůně vás bude ještě nějakou chvíli štípat v nose. Zaručujeme vám, že výsledek bude stát za to a určitě si pochutnáte.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit křenový dip
K přípravě křenového dipu z úvodního videa budete potřebovat 200 g zakysané smetany, nastrouhaný křen, trochu soli a mletého pepře.
- Křen důkladně očistěte a oloupejte.
- Pomocí struhadla křen nastrouhejte najemno.
- Tip 1: Pokud doma nemáte čerstvý křen nebo máte málo času, můžete použít i křen nakládaný.
- Křen přidejte do zakysané smetany a pořádně promíchejte. Průběžně ochutnávejte a přidejte množství křenu podle vlastní chuti.
- Tip 2: Místo zakysané smetany vám skvěle poslouží i majonéza nebo bílý jogurt, pokud preferujete dietnější a lehčí verzi receptu.
- Výsledný dip dochuťte solí a pepřem, nechte vychladit a následně podávejte.
- Tip 3: Dip můžete dochutit i čerstvými bylinkami, skvěle ho ozvláštní například pažitka nebo petrželka.
- Tip 4: Křenové výrobky se hodí zejména jako příloha k masu, můžete je ale využít i k nakrájeným zeleninovým proužkům místo hummusu.
Všem milovníkům ostrých a intenzivních chutí přejeme dobrou chuť.
Komentáře