Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení cukroví k předvánočnímu období zkrátka patří. V množství druhů a domácí produkci je naše země unikátem nejen v Evropě, ale i ve světě. Naše hospodyňky dokážou upéct a nazdobit mnoho druhů drobného pečiva, které pak zdobí svátečně prostřené stoly.

Jedním z nejběžnějších druhů vánočního cukroví je to linecké. Pro mnoho začátečníků může být první skutečnou výzvou. Linecké je totiž z rodu křehkých těst a má specifické požadavky na suroviny i postup přípravy, aby se nic nepokazilo.

Jakou mouku použít na linecké

Těsto musí být dostatečně jemné a pružné, aby se dobře rozvalovalo a tvarovalo. V naprosté většině receptů se používá pšeničná hladká mouka nejvyšší kvality (00). Pokud se ale bílé mouce vyhýbáte, máme pro vás skvělou alternativu v podobě hladké mouky celozrnnénejlépe té špaldové. Vlastnosti křehkého těsta při správném postupu zůstanou zachovány, chuť bude mnohem plnější, téměř oříšková.

Zpracování lineckého těsta můžete nastudovat v názorném videoreceptu z naší dílny. Přejeme mnoho úspěchů v kuchyni a dobrou chuť.

Komentáře