Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví
Linecké cukroví patří mezi tradiční dobrotky na vánočním stole. Připravuje se ve spoustě různých tvarů, promazává se marmeládou i nádivkami, zdobí se čokoládou i polevou, sype se cukrářským zdobením nebo oříšky.
Linecké slepované nebo skládanky jsou celkem jednoduché na přípravu - umí je upéct i začínající kuchařka. Přesto může dojít k několika problémům, které změní tvar, chuť i konzistenci cukroví. Poradíme vám pár tipů, aby se vše povedlo.
Časté chyby při pečení lineckého cukroví
Základním pravidlem je dodržení osvědčených receptů:
- Těsto se nechce spojit - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu z lednice.
- Těsto je gumové a pečením mění tvar - dlouhým hnětením se zapařilo.
- Těsto je řídké - přidáme trochu mouky a necháme těsto odležet.
- Těsto se smrskává - tekuté ingredience přidáme do drobenky z mouky a másla.
- Těsto při pečení změní tvar - mléko ani prášek do pečiva do tohoto těsta nepatří.
- Těsto se pečením zkroutí - používejte pouze máslo, jiné tuky obsahují vodu.
- Těsto není jemné - místo části mouky přidáme Solamyl.
- Těsto je tuhé - vpracujeme do něj kousek másla.
Jak správně připravit linecké cukroví? Každá kuchařka má svůj recept - pokud ne, musí pár receptů vyzkoušet a schovat si ten, který jí vyhovuje. Podívejte se na video, jak na slepované cukroví:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Banana split
Přidáno před 9 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Kávovníčky z křehkého těsta: Káva se ukrývá v křehkém těstě i v lahodné polevě a cukroví chutná jako šálek dobrého espresa
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Komentáře