Lázeňská pěna podle ČSN: Seznamte se se skvělým základem nejen na chlebíčky
Silvestr se kvapem blíží, a tak je načase přemýšlet, čím pohostit návštěvu. Chlebíčky a jednohubky jsou jasnou volbou, ale co použít na jejich podmaz? Zkuste připravit výtečnou lázeňskou pěnu podle oblíbených norem.
Tvarohové pomazánky se těší velké oblibě, a to nejen kvůli vysokému obsahu bílkovin. Tvaroh je dokonale variabilní, díky čemuž můžete každé pomazánce dát jiný nádech. K jeho chuti se hodí zelenina, bylinky, ale i uzeniny nebo rybičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lázeňskou pěnu podle ČSN
Na 1 kg lázeňské pěny podle norem budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu, 120 g smetany, 250 g másla, 52 g sardelových řezů v oleji, 100 g kapie sterilované (bez nálevu), 10 g pažitky a 5 g soli (případně podle chuti).
- Vyšlehejte máslo do pěny, zvlášť také tvaroh se smetanou. Následně vyšlehaný tvaroh se smetanou postupně přidávejte do vyšlehaného másla.
- Sardelové řezy včetně oleje prolisujte a přimíchejte do másla s tvarohem.
- Okapanou sterilovanou kapii pokrájejte na co nejjemnější kousky a společně s najemno nakrájenou pažitkou vmíchejte do směsi.
- Nakonec pěnu podle potřeby osolte a nechte uležet nejlépe do druhého dne v lednici. Podávejte na chlebíčcích, jednohubkách nebo jen tak s pečivem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krásně nadýchanými slanými pěnami se zdobí nejen pečivo, ale také uvařená půlená vejce, zelenina, případně se jimi pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou zdobí obložené talíře. Pro další inspiraci se můžete podívat na videorecept s přípravou vynikající budapešťské pomazánky, která je oblíbená u dospělých i dětí:
Komentáře