Ledová tříšť patří dětem. Sladkou mraženou pochoutku jim můžeme připravit i doma
Ledová tříšť je oblíbenou mraženou pochoutkou, typickou pro léto. Mnoho podniků má i několik výrobníků ledové tříště, v kterých se točí barevné směsi ovocných sirupů s drceným ledem, kterým neodolá žádné dítě.
Ledovou tříšť si můžeme připravit, pokud vlastníme výkonný mixér s funkcí drcení ledu. Menší a slabší přístroje jsou na tvrdý led slabé. Tříšť připravujeme těsně před podáváním, když jsou na stole kelímky a brčka a za stolem fronta dychtivých dětí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ledovou tříšť
Máme 4 možnosti přípravy ledové tříště:
- Připravíme si led - ideálně den předem. Svaříme vodu s cukrem v poměru 1:1, ochutíme ovocnou nebo citrónovou šťávou a vychladíme.
- Použít můžeme koupené i domácí ovocné sirupy, rozdrcené ovoce nebo práškové koncentráty s příchutí, obarvené kapkou jedlého barviva.
- Sirupy a ovocné pyré nalijeme do tvořítek na led a necháme je mrazit přes noc. Aspoň půl hodiny před použitím je vyndáme z mrazáku, aby mírně povolily.
- Rychlou tříšť připravíme rozsekáním ledu v mixéru, do kterého postupně a tenkým pramínkem lijeme ovocný sirup.
Do mixéru vložíme led a tekuté směsi a několika pulsy připravíme ledovou tříšť. Nalijeme ji do kelímků nebo skleniček, přidáme brčko a hned podáváme.
Tříšť, sorbet nebo granita mají stejný základ - tou je zmrzlá voda s příměsí ovoce nebo sirupu, bez použití mléka či smetany. Na přípravu melounového sorbetu se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře