

Roštěnky mojí maminky
Suroviny 4 porce
- 8 plátků roštěné nebo zadního hovězího masa
- 4 plátky domácího uzeného boku
- 3 větší cibule
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- sádlo nebo olej
- párátka
Postup přípravy receptu
Plátky masa osolíme, opepříme a rozklepeme paličkou.
4 plátky z uvedeného množství masa potřeme plnotučnou hořčicí a na každý položíme plátek uzeného boku.
Přiklopíme zbylými plátky masa a okraje spíchneme párátky.
Cibuli nakrájíme na proužky a na tuku ji osmažíme do hněda.
Vložíme maso a z obou stran je opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Omáčku zredukujeme, aby vznilka jenom hustá šťáva. Pro lepší chuť můžeme do šťávy přidat trochu hořčice.
Poznámka od kuchařky
Příloha - bramborový knedlík, dušená rýže
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěnky mojí maminky
-
uf, jen jsem polkla a posílám bodík
-
moc pěkné
-
Tohle je zaručená dobrota...
-
+
Prudce jedlé foto
-
Výborná klasika, navíc s domácí uzenou slaninou a nádherné, lákavé foto.
-
Krásně vypadající, šťavnaté a jistě chutné
-
To jsou krásné chroštěnky!
Bude to dobrota
+
-
mňam, mňam, mňam
-
dzungila: mojí maminky taky
, krásné
-
Výborná klasika s krásnými fotkami
+
-
Děkuji za pochvalu.
Magdalenko, fakt je, že ta domácí uzená slaninka dodá masu šmrnc. -
Bibinka:že...aj ja si myslím...také krásne suroviny, krásne a jednoduché a úžasné chute...ach jo...
-
Dzungilo, takhle večer dráždit chuťové buˇky, to není zrovna vhodné
ovšem roštěnky máš parádní a za 5.boda
-
Andrejka, nádherný recept, ako obyčajne...aj s krásnymi fotkami. Nesklameš.
-
Pochutnala bych si