Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos je velmi chutnou rybou, k jehož přípravě nepotřebujete mnoho. U přípravy této ryby totiž platí heslo, že méně je někdy více. Dopřejte si tuto zdravou a chutnou večeři, kterou máte za chvíli hotovou.

Příprava lososa není nikterak náročná, ale je důležité dbát na to, aby si ryba zachovala svou šťavnatost. Při dochucování lososa vám stačí jen sůl a citron. Patří mezi jedny z nejzdravějších ryb, obsahuje totiž mnoho tělu prospěšných látek. Podle úvodního videoreceptu snadno zvládnete jeho veškerou přípravu.

Jak připravit lososa

Na přípravu lososa vám stačí jen pár surovin. Na 4 porce budete potřebovat 800 g filetu z lososa, šťávu z jednoho citronu a sůl.

  1. Filet ryby zbavte kůže a nakrájejte ho na plátky
  2. Plátky osolte a pokapejte šťávou z citronu. Poté je nechte 30 minut odležet.
  3. Maso dejte na rozpálenou nepřilnavou pánev a lososa opékejte z každé strany zhruba 3 minuty
Hotového lososa podávejte s dušenou zeleninou a vařenými bramborami. Pokud byste chtěli zvolit méně obvyklou, ale výbornou přílohu, k lososu se skvěle hodí bulgur, kuskus nebo batátové pyré.

Komentáře