Jak připravit nejlepší vajíčkovou pomazánku. Jaký je osvědčený postup a co všechno do ní patří
Vajíčkovou pomazánku tradičně připravujeme hlavně o Velikonocích, ale rádi si na ní pochutnáme kdykoliv během roku. Patří mezi nejoblíbenější a spolehlivě dobré pomazánky, na které si schováváme recepty ještě od našich babiček a rádi se k nim vracíme.
Jednoduchý postup, skvělá chuť
V našem receptáři je vajíčkových pomazánek mnoho. Na tu tradiční a oblíbenou, kterou si často pamatujeme z dětství, potřebujeme jen několik základních surovin. Aby se povedla, je nejlepší se držet osvědčeného postupu, který bychom neměli ošidit. Výsledkem bude výborná pomazánka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit základ
Nejprve si uvaříme vajíčka natvrdo. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky jemně posolíme a utřeme v misce společně se změklým máslem. Vznikne jemný krém, který vzápětí doplníme dalšími surovinami. Kdybychom přidali bílky společně se žloutky, pomazánka by už neměla tu správnou konzistenci. Proto si bílky odložíme až na závěr.
Co ještě přidat
Nakonec jemně pokrájené suroviny
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 10 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?
Komentáře