Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italové to v kuchyni zkrátka umí, to se jim nemůže upřít. Kromě pizzy a těstovin jsou Italové mistři na famózní dezerty. Jen si vzpomeňte na panna cottu nebo tiramisu. Tentokrát se můžete naučit pudinkový dezert – budino.

Pokud si na internetu vyhledáte, co je budino, zjistíte, že jde o italský dezert. Překlad zní „pudink“, což není úplně přesné, ale podstatu tohoto dezertu to vystihuje – jde o dezert, který má krémovou konzistenci, nabírá se lžičkou a stejně jako pudink se často doplňuje šlehačkou.

Typicky je tento dezert čokoládový, ale může mít i jinou chuť. My vás naučíme čokoládové budino s kávovou příchutí servírované ve skleničce, které každý vyškrábe do poslední lžičky.

Jak na čokoládové budino

V tomto článku se dočtete, které suroviny na čokoládové budino s kávou a karamelovou omáčkou budete potřebovat.

  1. V misce spolu prošlehejte do pěny vaječné žloutky a třtinový cukr.
  2. Poté přidejte instantní kávu, množství podle vaší chuti.
  3. Do hrnce nalijte smetanu a mléko a přisypejte kakao. Metličkou rozmíchejte dohladka.
  4. Tuto směs zahřejte těsně pod bod varu.
  5. Oddělte třetinu horké tekutiny a za stálého míchání ji přilijte ke žloutkové pěně. Dojde k tzv. temperaci žloutků.
  6. Natemperovanou směs přilijte zpátky do hrnce a vařte na mírném stupni, dokud směs trochu nezhoustne.
  7. Nyní hrnec sundejte z plotny, přidejte nasekanou hořkou čokoládu a máslo a míchejte dohladka.
  8. Hotové budino nalijte do skleniček, překryjte potravinovou folií a dejte na nejméně 2 hodiny do ledničky.
  9. Budino ještě můžete „vyšperkovat“ karamelovým přelivem a šlehačkou.

Čokoládové budino s kávovým akcentem je kalorická bomba, ale v každém, kdo ochutná, zanechá hluboký dojem.

Komentáře

Další tipy a triky