

Castagnaccio – Italský koláč z kaštanové mouky
Suroviny
- 100 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- voda podle potřeby (cca 125–175 ml)
- hrstka rozinek
- hrstka slunečnicových semínek (v originále piniových oříšků)
- lžíce strouhané pomerančové kůry
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Kaštanovou mouku smícháme se solí a pomerančovou kůrou a postupně přiléváme vodu, až vznikne řidší těsto, asi jako na lívance. Přidáme polovinu rozinek a semínek.
Těsto nalijeme do kulaté nepřilnavé formy (průměr 15 cm) a na povrchu posypeme zbylými rozinkami a semínky. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Koláč je hodně hutný a výrazný. Dle italské kuchařky se hodí spíše k vínu než ke kávě.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Castagnaccio – Italský koláč z kaštanové mouky
-
zuzun: Kaštanová mouka je nasládlá sama o sobě, o doslazení se postarají rozinky. Pro milovníky hodně sladkých dezertů bych možná trochu cukru přidala (raději ale nějakého tmavého).
-
to vypada dobre, a jenom z kastanu! Neni sladky? Nevidim cukr ani sladidlo. Tu kastanku si tady musim sehnat, zapomela jsem se v nasi zdravce podivat. Diky za pripomenuti