Italské marcipánové sušenky Pignoli

veganotic Kuchařka: veganotic

Dietní recepty , Veganské 2 názory

Suroviny

200 gr marcipánu s vysokým obsahem mandlí
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2-2/3 hrnku cukru
110 gr rostlinného másla (např. AlsanBio) či kokosového oleje
1 lžička amaretta (není nutné)
1 hrnek polohrubé mouky
asi 1/2 hrnku piniových oříšků
cca 3 lžíce sojového mléka či jiného rostlinného mléka nebo ořechového mléka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem.

  2. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva a půl uvedeného množství cukru a asi minutu mixujte do konzistence drobenky.

  3. V jiné míse šlehačem vyšlehejte tuk se zbývajícím cukrem, dokud není nadýchaný a bílý (asi 3 minuty).

  4. Přidejte směs s marcipánem a likér amaretto a znovu mixujte, poté vmíchejte prosátou mouku.

  5. Ze směsi odebírejte lžíci (na větší sušenky) či lžičku (na menší sušenky, viz obrázky) těsta, vytvarujte do kuličky a velmi mírně zploštěte.

  6. Jednu půlku sušenky namočte do mléka a zatlačte do píniových oříšků (nejlépe to jde, když je máte v jedné vrstvě na talířku), aby se jich pár na sušenku nalepilo.

  7. Pečte asi 14 minut pro větší a 9 pro menší sušenky, poté vyndejte z trouby a nechte je ještě asi 5 minut dojít a ztuhnout na plechu.

  8. Před podáváním skladujte v dobře uzavřené nádobě.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 137 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italské marcipánové sušenky Pignoli

  • zizala zizala

    Jitkas: :-):yes: A proto chodím pro italské recepty raději k Italům nebo někomu, kdo tam dlouhodobě žije ;-):-* než k Američanům, abych se vyvarovala nesmyslů :-K To je totéž, jako bych české recepty čerpala na např. německých webovkách, taky to nebude přesné a autentické :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    No, v Italii se jim rika pinoli, tedy piniovym oriskum, muze se pouzit i pignoli, ale jelikoz to znamena tez pedanti, puntickari, hnidopisi, lepe tedy pinoli. Tez se jim rika lidove pinocchi, ale to je zase dreveny manasek, toz pinoli je nejlepsi pojmenovani.

    Pravdepodobne jste prevzala nazev z americkych webovych stranek, tam se jim tak rika, ale v Italii jsou to "mandlove susenky s piniovymi orisky" = "biscotti di pasta di mandorle ai pinoli, nebo con pinoli", kdyby to byly susenky Pignoli(pinoli), mely by mit tvar pinioveho orisku, coz tedy nemaji...

    Odpovědět

Tématické fráze: italské sušenky amaretto sušenky recept na italské sušenky sušenky s marcipánem marcipánové kuličky se sušeného mléka amareto sušenky recept italské sušenky recept mandorla top recepty amaretto sušenky recept recept sušenky amaretto marcipanove amaretto piggnoli mandorla recepty susenky amareto italské sušenky z s mandlemi recept na amaretto sušenky sušenky amaretto výborné sušenky z marcipánu sušenky marcipán italske susenky s marcipanem a piniovymi orisky