Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z odkrojků, které byste dříve vyhodili, lze někdy připravit ještě něco dobrého. Příkladem může být košťál brokolice, ze kterého lze vytvořit chutné a křupavé hranolky. S dipem je můžete klidně předložit i návštěvě.

Neplýtvat potravinami je chvályhodný trend. Až budete příště kupovat brokolici, můžete si být jistí, že ji lze zpracovat beze zbytku, a ani to neznamená znechuceně přežvykovat něco nepoživatelného.

Jak na hranolky z košťálu

Kromě košťálu potřebujete na brokolicové hranolky jen vejce a strouhanku na obalení.

  1. Košťál odřízněte z brokolice o očistěte ho nožem – odstraňte tvrdé části.
  2. Košťál nakrájejte na hranolky.
  3. Hranolky obalte ve vajíčku, poté ve strouhance a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Hranolky lehce postříkejte olejem a pečte asi 20 minut na 220 °C.
  5. Košťálové hranolky lze doplnit dipem, kečupem nebo třeba majonézou.

Jsou nečekaně dobré, co říkáte?

Komentáře

Další tipy a triky