Hranolky z košťálu brokolice podporují trend neplýtvání. Zkuste je podle videonávodu
Z odkrojků, které byste dříve vyhodili, lze někdy připravit ještě něco dobrého. Příkladem může být košťál brokolice, ze kterého lze vytvořit chutné a křupavé hranolky. S dipem je můžete klidně předložit i návštěvě.
Neplýtvat potravinami je chvályhodný trend. Až budete příště kupovat brokolici, můžete si být jistí, že ji lze zpracovat beze zbytku, a ani to neznamená znechuceně přežvykovat něco nepoživatelného.
Jak na hranolky z košťálu
Kromě košťálu potřebujete na brokolicové hranolky jen vejce a strouhanku na obalení.
- Košťál odřízněte z brokolice o očistěte ho nožem – odstraňte tvrdé části.
- Košťál nakrájejte na hranolky.
- Hranolky obalte ve vajíčku, poté ve strouhance a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Hranolky lehce postříkejte olejem a pečte asi 20 minut na 220 °C.
- Košťálové hranolky lze doplnit dipem, kečupem nebo třeba majonézou.
Jsou nečekaně dobré, co říkáte?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře