Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třeboňské kapří hranolky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, + několik hodin marinování)

13. 10. 2010 18:51

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota10 610 kJ / 2 536 kcal
Bílkoviny18,11 g
Tuky204,23 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol0 mg
Sodík8 782 mg
Sůl21,60 g
Sacharidy151,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobné video s vykosťováním kapra naleznete zde:

http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.ph.... Vyzkoušela jsem a opravdu to funguje.

Recept objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji shlédnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

zdenka

23. 8. 2016 11:32

Helga:peskovat pisatele po dvou letech mi připadá k ničemu:no::no::no::no: každý máme své přednosti i nedostatky,každý.

Helga

22. 8. 2016 17:34

josef: Ježiši Maria - co ta čeština ? .... vy jste Čech ? ....:-//

Jarmila1

27. 12. 2015 17:57

:yes::-)

josef

17. 11. 2014 02:58

Bylsem v Třeboni a ochutnal sem kapří hranolky a moc jsme si pochutnali.Syce ne v u Šupiny ale na parkovišti.taky sou výborný,tak je musím vyskoušet:-K

Lilly

1. 5. 2014 20:05

V Třeboni u Šupiny jsme byli..všechno tam je hezké, ale jídlo nás opravdu nenadchlo. Kapří hranolky byly těžké (mastné) a kořeněné tak, že to už vůbec nebyla ryba. Lín taky nic moc. Dělala jsem hranolky podle návodu pode mnou, bylo to lepší, ale taky nás to nijak zvlášť neoslovilo. Klasika je klasika.:-p

Kristl

30. 10. 2013 13:09

Jen tak mimochodem,sojovkou atd. se ta ryba zničí. Zkuste jenom mouku,škrob,papriku a sůl a šup na pánev - jiná a rybí chuť. A rybí hranolky vymyslel jeden pán ( méno znám )a restaurace Šupina si ho pouze přivlastnil. Jinak dost drahá restauračka, kam místní nechodí. Ty jídla z ryb si každý dělá sám doma a chuťově lepší, což mi bylo i potvrzeno.

Dobrou:-)

sunny.sofi

28. 10. 2012 14:33

Jo, a ještě musím pochválit tu křenovou zakysanou smetanu, fakt se k tomu hodí:yes:

sunny.sofi

28. 10. 2012 14:32

Vynikající - včera u nás byl výlov, takže máme rybí víkend.:-)) Včera jsem nudličky z čerstvého kapříka naložila, dnes obalila a hodila do friťáku a byly fakt sqělý:yes::yes::yes:
Chtěla jsem přidat fotku, ale snědli jsme je tak rychle, že jsem ani nestihla fotit:-D:-O:-))

marie-majka

30. 6. 2011 13:26

:-je to senzacni a navic si toho kapra chytim sama v rybnice

Eliza

3. 11. 2010 23:54

Sarovko, musím se přiznat, že jsem asi pětatřicet let vnímala kapra jako takovéto povinné vánoční "bláto", obalené ve strouhané housce, spojené s pliváním kostiček z každého sousta...:-/ Pak jsem porodila dítě (to druhé), které od malička šlo po rybách jak "slepice po flusu" a přes moji snahu odbýt štědrou večeři kuřecím řízkem si "po čuchu" vybralo kapříka a statečně bojovalo s kostmi za cenu chuti...;-) A pak jsem objevila webovky Třeboňský kapr a této rybě jsem propadla i já...;-):yes:

Sarovka

3. 11. 2010 23:32

Elizo, moc děkuji za výborný recept:-8:yes::yes:
Manžel umí vykostit ryby, ale chyběla mu ta poslední vychytávka s příčným naříznutím po kterém kosti prostě zmizí ;-):yes:
Kapr nepatří mezi mé oblíbené ryby (mimo čerstvě uzeného), ale tahle úprava mě nadchla:-8:-K Tedy celou rodinu. Ještě jednou díky

Ivana Ch

14. 10. 2010 15:25

Kapříka vykošťuji vždy na vánoce, na řízky. Tenhle recept udělám hned jak kapra koupím. Odkoukala jsem to vykošťování jednou v televizi. Opravdu tam kosti nejsou.

Petr K.

14. 10. 2010 12:13

Dobrý den,v pořádku nic se neděje,vím že Petr Stupka dělá na stránkách Třeboňský kapr též kapří hranolky.S panem Stupkou se občas potkáváme na různých akcích a o přípravě jeho kapřích hranolek jsme se bavily.Na kapří hranolky je již sousty receptů a každý do nich dává jiné ingredience a záleží na chuti každého.Má reakce byla jen na to že jsou to kapří hranolky ze Šupiny,jinak mi název nevadí...přeji krásný den Petr K. :-)

Eliza

14. 10. 2010 11:40

Dobrý den Petře, moc se omlouvám, tento recept vaří na stránkách Třeboňský kapr mistr Stupka a tak jsem si to asi nějak dala dohromady, zřejmě mylně. Název upravím, nerada bych jakýmkoli způsobem poškodila skvělé jméno Vaší restaurace. Vzpomínám si, že jste na svých stránkách zveřejňovali své recepty, tak jsem se domnívala, že i tento. Velice se omlouvám.
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl...;-) Děláte svoji práci velmi dobře, díky.

Petr K.

14. 10. 2010 11:08

ELISA:Dobrý den,máte pravdu že Kapří hranolky jsou specialitou restarací Šupina a Šupinka ale tento recept co jste sem dala neodpovídá receptu co jsou v restauracích a tím se prakticky dává jiná chuť než má být co je v restauracích.Petr K. kuchař restaurace Šupina

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: třeboňské rybí hranolky rybí hranolky kapří hranolky stupka rybí hranolky recept rybí hranolky recept rybí hranolky video rybý hranolky smažené rybí hranolky kapří hranolky šupina kapří recepty hranolky filetování kapra rybí hranolky třeboň stupka kapří hranolky recept na rybí hranolky vykošťování kapra třeboňský kapr recepty trebonsky kapr marinada na kapří hranolky kapří

Suroviny: kapr, česnek, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín mletý, sůl, mouka hladká, solamyl, paprika sušená sladká, olej

TopRecepty.cz

Třeboňské kapří hranolky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6jx