Třeboňské kapří hranolky

Suroviny 4 porce

1 kuchyňsky upravený kapr
marináda:
4 stroužky česneku
40 g sójové omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
100 g hladké mouky
60 g solamylu
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
asi 200 ml oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme a vykostíme (viz poznámka). Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené.

  2. Promícháme hladkou mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme rybí hranolky.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí několik minut.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo lepenicí, případně s omáčkou ze zakysané smetany a čerstvě nastrouhaného křenu.

Poznámka od kuchařky

Podrobné video s vykosťováním kapra naleznete zde:

http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.ph.... Vyzkoušela jsem a opravdu to funguje.

Recept objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji shlédnout.

Komentáře k receptu Třeboňské kapří hranolky

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Helga:peskovat pisatele po dvou letech mi připadá k ničemu:no::no::no::no: každý máme své přednosti i nedostatky,každý.

    Odpovědět

  • Helga Helga(neregistrovaná)

    josef: Ježiši Maria - co ta čeština ? .... vy jste Čech ? ....:-//

    Odpovědět

  • Jarmila1 Jarmila1

  • josef josef(neregistrovaný)

    Bylsem v Třeboni a ochutnal sem kapří hranolky a moc jsme si pochutnali.Syce ne v u Šupiny ale na parkovišti.taky sou výborný,tak je musím vyskoušet:-K

    Odpovědět

  • Lilly Lilly (neregistrovaný)

    V Třeboni u Šupiny jsme byli..všechno tam je hezké, ale jídlo nás opravdu nenadchlo. Kapří hranolky byly těžké (mastné) a kořeněné tak, že to už vůbec nebyla ryba. Lín taky nic moc. Dělala jsem hranolky podle návodu pode mnou, bylo to lepší, ale taky nás to nijak zvlášť neoslovilo. Klasika je klasika.:-p

    Odpovědět

  • Kristl Kristl(neregistrovaný)

    Jen tak mimochodem,sojovkou atd. se ta ryba zničí. Zkuste jenom mouku,škrob,papriku a sůl a šup na pánev - jiná a rybí chuť. A rybí hranolky vymyslel jeden pán ( méno znám )a restaurace Šupina si ho pouze přivlastnil. Jinak dost drahá restauračka, kam místní nechodí. Ty jídla z ryb si každý dělá sám doma a chuťově lepší, což mi bylo i potvrzeno.

    Dobrou:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Jo, a ještě musím pochválit tu křenovou zakysanou smetanu, fakt se k tomu hodí:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Vynikající - včera u nás byl výlov, takže máme rybí víkend.:-)) Včera jsem nudličky z čerstvého kapříka naložila, dnes obalila a hodila do friťáku a byly fakt sqělý:yes::yes::yes:
    Chtěla jsem přidat fotku, ale snědli jsme je tak rychle, že jsem ani nestihla fotit:-D:-O:-))

    Odpovědět

  • marie-majka marie-majka(neregistrovaná)

    :-je to senzacni a navic si toho kapra chytim sama v rybnice

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Sarovko, musím se přiznat, že jsem asi pětatřicet let vnímala kapra jako takovéto povinné vánoční "bláto", obalené ve strouhané housce, spojené s pliváním kostiček z každého sousta...:-/ Pak jsem porodila dítě (to druhé), které od malička šlo po rybách jak "slepice po flusu" a přes moji snahu odbýt štědrou večeři kuřecím řízkem si "po čuchu" vybralo kapříka a statečně bojovalo s kostmi za cenu chuti...;-) A pak jsem objevila webovky Třeboňský kapr a této rybě jsem propadla i já...;-):yes:

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Elizo, moc děkuji za výborný recept:-8:yes::yes:
    Manžel umí vykostit ryby, ale chyběla mu ta poslední vychytávka s příčným naříznutím po kterém kosti prostě zmizí ;-):yes:
    Kapr nepatří mezi mé oblíbené ryby (mimo čerstvě uzeného), ale tahle úprava mě nadchla:-8:-K Tedy celou rodinu. Ještě jednou díky

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Kapříka vykošťuji vždy na vánoce, na řízky. Tenhle recept udělám hned jak kapra koupím. Odkoukala jsem to vykošťování jednou v televizi. Opravdu tam kosti nejsou.

    Odpovědět

  • Petr K. Petr K.(neregistrovaný)

    Dobrý den,v pořádku nic se neděje,vím že Petr Stupka dělá na stránkách Třeboňský kapr též kapří hranolky.S panem Stupkou se občas potkáváme na různých akcích a o přípravě jeho kapřích hranolek jsme se bavily.Na kapří hranolky je již sousty receptů a každý do nich dává jiné ingredience a záleží na chuti každého.Má reakce byla jen na to že jsou to kapří hranolky ze Šupiny,jinak mi název nevadí...přeji krásný den Petr K. :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Dobrý den Petře, moc se omlouvám, tento recept vaří na stránkách Třeboňský kapr mistr Stupka a tak jsem si to asi nějak dala dohromady, zřejmě mylně. Název upravím, nerada bych jakýmkoli způsobem poškodila skvělé jméno Vaší restaurace. Vzpomínám si, že jste na svých stránkách zveřejňovali své recepty, tak jsem se domnívala, že i tento. Velice se omlouvám.
    A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl...;-) Děláte svoji práci velmi dobře, díky.

    Odpovědět

  • Petr K. Petr K.(neregistrovaný)

    ELISA:Dobrý den,máte pravdu že Kapří hranolky jsou specialitou restarací Šupina a Šupinka ale tento recept co jste sem dala neodpovídá receptu co jsou v restauracích a tím se prakticky dává jiná chuť než má být co je v restauracích.Petr K. kuchař restaurace Šupina

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: třeboňské rybí hranolky rybí hranolky kapří hranolky stupka rybí hranolky recept rybí hranolky recept rybí hranolky video rybý hranolky smažené rybí hranolky kapří hranolky šupina kapří recepty hranolky filetování kapra rybí hranolky třeboň stupka kapří hranolky recept na rybí hranolky vykošťování kapra třeboňský kapr recepty trebonsky kapr marinada na kapří hranolky kapří