Italský cuketovo-semínkový chléb

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min PT0H40M 2 kusy chleba Slané pečivo 28 názorů

520

Suroviny

500 g hladké mouky
350 ml kefíru
2 KL sody bicarbony
1 KL soli
1 KL cukru
1 stroužek česneku
30 g ovesných vloček
25 g semínek podle chuti
50 g parmezánu
1 PL olivového oleje
4 nakrájená sušená rajčata - popřípadě olivy
130 g cukety nastrouhané nahrubo
cca hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, hladkolistá petržel, tymián)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme všechny suché ingredience.

  2. Postupně přidáme olivový olej, sušená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakonec přilijeme kefír.

  3. Vytvoříme těsto, je tužší. Necháme ho chvíli odpočinout, pak je rozkrojíme na 2 stejné díly, vyválíme na 30 cm dlouhé prameny, které podélně rozkrojíme. Budeme mít 4 prameny. Vždy dva stočíme a konce podsuneme dospod.

  4. Pečeme na 220°C dozlatova cca 20-30 minut. Hlídáme. Nekrájet teplé jinak se srazí!!!

Poznámka

Recept je z FB od uživatelky Jíťa Pór, která mi dala souhlas chleba upéct a vložit na Toprecepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italský cuketovo-semínkový chléb

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    casino: bofinka snad pochopila a odpověděla, ovšem tvé poznámky k čemukoliv zde jsou tak nemístné, že je ani nebudu komentovat.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dvojjediná Jitkas: bofinka: :-):-D:-K napsala jste to srozumitelně:yes:
    No, esli ony to některé Taliánky nemaji se sodou v PANE podobně jako někteří Čehúni s tvarohem v TIRAMISU, že ;-(

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Jana Remkova: Asi jsem se spatne vyjadrila, chleb kypreny sodou neni italsky, ale typicky irsky (Irish soda bread), tak to bylo mysleno ;-). Pod timto nazvem se pece po celem svete tudiz i v "osvicenych" italskych domacnostech.
    Treba zde http://muffinscookiesealtripasticci.blogspot.it/20... je jeden z mnoha receptu v italstine.
    Ten puvodni originalni irsky je zadelany zakysanym podmaslim, ktere v Italii nelze vubec koupit. Vetsina receptu na italskych webovych strankach je tedy s kefirem ci jogurtem, nebo s mlekem a citronovou stavou.
    Ani kefir zde neni uplne jednoduche sehnat, ne vsude ho bezne prodavaji. Je mj. dovazeny z CR - Kunin, ja nasla jen na dvou mistech - Penny a Esselunga.
    Jen malou poznamku k receptu - jelikoz se pouziva jako kypridlo soda, ktera s kefirem vytvori okamzitou chemickou reakci, testo by se nemelo ani moc prodelavat, jen zbezne zamichat a dat okamzite do vyhrate trouby. Cim rychleji se tak ucini, tim bude chleb mene hutny.
    Tim, ze do irskeho chleba dame parmezan, susena rajcata, bylinky a olivy, porad to bude jen irsky chleb, podle meho skromneho nazoru.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jitkas: Byla jsem v Itálii, mám tam kamarádku:-p. A dostala jsem chleba skoro totožný. A recept byl taktéž totožný!!!! Lososa jsem si nedala, je to ryba, která mi vůbec nechutná, lepší je candát.. A jo, mimochodem.. Máme teď levnější hovory do EU, takže mi stálo za to zavolat a zeptat se: "potřebujete k výrobě chleba sodu?" Odpověď přímo z Říma..." a kdo to chce vědět Jani?" řekla jsem jí to a odpověď zní: "ano, sodu k výrobě chleba používáme a kdo nevěří, ať se staví, nesnášíme ......, co nevěří, že i Itálie se umí přízpůsobit. (ty tečky byly bohužel vulgární, tak je raději nepíšu)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Chleb kypreny sodou v Italii neexistuje, maximalne Vam ho nabidnou v irskem pubu ci restauraci a tech v Italii opravdu jen minimum. Ovsem bez susenych rajcat a bylinek.
    Irske pivo je mnam, ma uspech, coz se neda rici o irske kuchyni, tedy z pohledu Italu. To jedine, co opravdu oceni, je irsky divoky uzeny losos, ten miluji.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    bystrouska: Děkuji. Strašně chutnal mé dceři a vnučce :-). Je taky dobrý pokapaný olivovým olejem a na chvilinku do sengvičovače. ;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Chlebík jsem upekla v sobotu a je moc dobrý :yes:, doporučuji. Část mouky jsem nahradila špaldovou, pšeničnou celozrnnou a žitnou, byly to zbytky a asi tak 200g jsem dávala hladké mouky a přidala jsem trochu víc kefíru, to kvůli té celozrnné mouce :-). Jak píše Jana chleba je hutný, ale moc dobrý a voněl po česneku, ale jen decentně :-p.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivace64: díky :-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    luxusní chlebík Jani :-)
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Wikki: ;-)

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    Tak to je něco pro mně, díky za recept. Já nemusím kynuté, vyhovuje mi ta soda.<3

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova: Jano, já to nemyslela ani na tebe ani na nikoho jiného. Napsala jsem pouze fakt, že recepty, které jsou na netu, si může kdokoliv přivlastnit. Malá část lidí uvádí autora, zde i ty jsi uvedla údajného. Tak klid, nehledej v tom něco, co tam není ;-) Jak sama vidíš, i ta daná osoba si musela recept "půjčit" od Marcely.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    1974andrea: Já jsem si nic nepřivlastnila. Chleba se mi líbil, nikdy před tím jsem ho neviděla, tak jsem ho upekla a pak jsem se zeptala autorky, která chodí i zde pod jiným nickem, ale nerada, že se tady do ní rádo rýpe a ona mi řekla, že ho zde klidně můžu dát. Tak o co zase jde??

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    1974andrea: Andy půjč :-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rozmarynaH: Marci, vždyť to znáš, recepty z netu kolujou všude a kdekdo si je přivlastňuje. Je vidět, že i gramáže jsou stejné ;-) Chleba vypadá super, asi si ho taky půjčím :-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo