Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto a jahody patří neodmyslitelně k sobě. Nepečený dort z jahod, krému a ganache je snadný, ale zároveň osvěžující a plný chuti. Z běžného letního dne vykouzlí den mnohem hezčí, stačí jen počkat, až ztuhne v ledničce.

Nepečené dezerty jsou, zvlášť v létě, velmi oblíbené. Díky pobytu v ledničce jsou osvěžující, což se především v parných dnech velmi hodí. Na spojení piškotů, krému, vynikající ganache a jahod nezapomenete až do zimy.

Jak připravit nepečený jahodový dortík

Předem si připravte ganache a krém a k ruce další suroviny potřebné k přípravě jahodového dortíku.

  1. Cukrářské piškoty krátce smočte v mléce a poté je vyskládejte na dno a boky dortové formy (průměr 25 cm).
  2. Na piškoty na dně rozetřete první vrstvu krému z mascarpone, smetany a vanilky.
  3. Na krém rozprostřete nadrobno pokrájené čerstvé jahody smíchané s vanilkovým cukrem.
  4. Na jahody nalijte ganache z bílé čokolády.
  5. Následují další vrstvy ve stejném pořadí – cukrářské piškoty, krém, jahody a ganache. 
  6. Dortík zakončete vrstvou piškotů, krému a silnější vrstvou ganache.
  7. Dezert dejte na noc do lednice a druhý den dozdobte zbytkem krému nebo šlehačkou, nasekanými pistáciemi a jahodami.

Přejeme letní jahodovou pohodu!

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli