Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce jsou dny jídla, pití, veselí, šlehání dívek pomlázkou a plných košíků vykoledovaných sladkostí. Místo koupených čokoládových figurek v lesklém barevném pozlátku můžeme doma vyrobit výborné pralinky.

Velikonoční pralinky jsou veselé, barevné a pokud je to možné, mají tvar vajíčka, kuřátka nebo beránka. Pralinky jsou plněné čokoládové skořápky, které se připravují ve formičkách na rozdíl od kuliček truffles, které se do čokolády máčí.

Jak připravit velikonoční pralinky a kuličky

Někdy se můžeme rozhodnout až podle hustoty vytvořené náplně:
  • Pralinky a bonbóny se připravují z temperované čokolády, díky níž zůstanou křupavé a lesklé. Skořápky, které vzniknou vylitím důlků ve formičkách, naplníme náplní a po zatuhnutí na ně natřeme čokoládu jako víčka. Necháme důkladně ztuhnout.
  • Kuličky a truffles jsou vyrobeny z husté hmoty - ganache, kokosu, oříšků a piškotů s různými příchutěmi nebo i alkoholem. Tvarujeme je do tvaru kuliček nebo vajíček a máčíme v rozpuštěné čokoládě. Můžeme je posypat barevným zdobením.
  • Jahody v čokoládě jsou sladkostí pro okamžitou spotřebu, ale je to originální a chutný jedlý dárek. Po namočení do rozpuštěné čokolády připomíná jahoda malé vejce - dozdobíme ho šrafováním z bílé čokolády nebo barevnými cukrovými dekoracemi.

Pralinky a kuličky balíme do celofánových sáčků, do barevných krabiček nebo do plechovek s velikonočním motivem. Každý koledník z nich bude mít velkou radost - ať malý kluk nebo dospělý muž.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více