Není nad domácí máslo. Postup je snadný a s videonávodem ještě snadnější
Toho času nahradil máslo snadno roztíratelný margarín, potom se ale situace změnila a snad všichni už zase používáme tradiční máslo. Kdo chce, může jít ještě o krok dál a připravit si máslo svoje vlastní, od základu.
K přípravě domácího másla, které se bude snadno roztírat a bude přesně podle vašeho přání, potřebujete jen trochu trpělivosti. Větší část práce za vás odvede výkonný šlehač, což je příjemný bonus.
Jak na domácí máslo
Potřebovat budete jen litr smetany ke šlehání.
- Smetanu ke šlehání nalijte do nádoby, která patří k domácímu robotu.
- Nastavte program šlehání a nechte šlehat tak dlouho, až hmota změní konzistenci na tužší a bude obsahovat hrudky.
- Hrudky se na sebe budou nabalovat, hmota bude stále více tuhnout a nabalovat se na šlehací hlavici.
- Jakmile se z hmoty vytvoří velká hrouda, šlehání vypněte a máslo sceďte.
- Máslo ze síta přemístěte do studené vody a prohněťte.
- Máslo přemístěte do jiné nádoby se studenou vodou a postup opakujte 3× až 4×, dokud nebude voda čistá.
- Nakonec máslo sceďte a přemístěte do uzavíratelné nádoby a do ledničky.
Na čerstvém pečivu je domácí máslo úplná poezie.
Komentáře