

Domácí rychlé burákové máslo
Suroviny
- 500 g loupaných buráků
- sladidlo dle chuti
Postup přípravy receptu
Buráky bez slupek dáme na plech na pečící papír a pečeme na 180 -200 stupňů, mohou se i upražit na nepřilnavé pánvi na sucho.
Vychladlé buráky dáme do výkonného mixéru a mixujeme, mezi mixováním děláme pauzy, aby se nespálil motor.
Kdo chce, může přidat sladidlo, každý kdo co má rád a umixovat dohusta.
Do 15-ti minut byste měli mít hotovo a už jen zbývá máslíčko (hmotu) přendat do uzavíratelné sklenice a nezbývá, než popřát dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Buráky mohou být slané, ale nemusí, záleží na chuti každého, zrovna tak mohou být kousky a nemusí. Můžete mixovat i ve výkonnějším sekáčku. Čas mixovaní záleží na výkonnosti mixéru, osobně mám 500 W a mixovala jsem cca 17 min.:-).
Burákové máslo je super jen s tvarohem či ještě lepší v bílém jogurtu, dá se použít i do palačinek, buchet, na chleba nebo jen tak samotné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí rychlé burákové máslo
K receptu nejsou žádné komentáře.