Sýrové twisty jsou silně návykové. Naučte se je podle videonávodu
Výroba sýrových twistů je snadná. Zaberou sice více času, než si těsto odpočine, ale výsledek rozhodně stojí za to. Připravené pro návštěvu nebo pro rodinu při příležitosti nějaké společné akce budou mít jistě úspěch.
Připravit pro návštěvu jako pohoštění chlebíčky je klasika, která neurazí. Někdy to ale chce změnu a v takovém případě si vzpomenete třeba právě na tyto sýrové twisty. Chuťově jsou vynikající a jistě se budete muset podělit o recept.
Jak na sýrové twisty
Surovin není potřeb mnoho a sýr můžete obměnit podle svých preferencí.
- V míse smíchejte hladkou mouku, droždí, sůl, olivový olej a vlažnou vodu a vytvořte těsto.
- Hotové těsto nechte odpočívat alespoň 20 minut.
- Potom do těsta přidejte nakrájený čedar a smaženou cibulku a znovu ho promíchejte.
- Namočte si ruce, těsto třikrát přeložte a nechte znovu odpočívat, tentokrát 45 minut.
- Poté těsto znovu třikrát přeložte a znovu nechte odpočívat 45 minut.
- Z uleželého těsta odkrajujte kousky, smotejte je do spirály a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Do spodní části trouby umístěte pekáč s vodou. Během pečení se tak vytvoří pára. Pečte 25 minut na 250 °C.
- Hotové twisty jsou křupavé a provoní celý byt.
Vsadíme se, že se po twistech jen zapráší.
Komentáře