Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejoblíbenějších druhů knedlíků: Naučte se kynuté, práškové, karlovarské, hrníčkové, bramborové nebo chlupaté
Zdroj: Top recepty

Knedlíky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh české kuchyně. Připravujeme k nim různé omáčky a pečená masa. Výborně chutnají se zelím. Do našeho přehledu jsme vybrali recepty na ty nejoblíbenější, které se hodí znát i začátečníkům.

Podle receptů z našeho receptáře připravíme knedlíky z kynutého těsta nebo nakypřené práškem do pečiva. Oceníme jistě úhledný karlovarský knedlík nebo naopak "rozcuchaný" knedlík chlupatý. Naše recepty jsou popsané srozumitelně a důkladně, aby jim rozuměl i ten, kdo nemá zatím mnoho zkušeností s vařením.

1. místo

Bramborové knedlíky se hodí k lecčemu. Naše babičky je uměly přímo skvěle a podle tohoto receptu je zvládne každý. Univerzální těsto navíc můžeme použít na nejrůznější tvary chutné přílohy, ať už připravené naslano nebo nasladko.

2. místo

Houskové knedlíky z kynutého těsta - to je klasika české kuchyně, kterou by měla umět každá hospodyňka. Podle podrobného receptu se nám určitě podaří a je už na nás, jestli k nim uvaříme oblíbenou omáčku, nebo je připravíme s masem a kysaným zelím.

3. místo

Hrnkové knedlíky jsou oblíbené i u začínajících hospodyněk, a pustíme se do nich, když chystáme k obědu méně porcí. Hrnky před vložením těsta vyložíme mikrotenovým sáčkem, aby šly pěkně vyklepnout. Vaříme je pozvolna v hrnci s vodou.
Výtečný karlovarský knedlík je zajímavý už svým vzhledem, který připomíná mozaiku. Potřebujeme do něj na kostky nakrájené rohlíky z předešlého dne a jemně nakrájenou listovou petrželku. Knedlíky se vaří v potravinové fólii nad párou. Fólie pomůže udržet jejich pěkný tvar.
Tyto knedlíky uvaříme z nastrouhaných syrových brambor a malého množství brambor předem uvařených. Patří mezi oblíbené speciality naší kuchyně. Po vytažení z vroucí vody je propícháme špejlí a podáváme je k pečenému masu a zelí.

6. místo

Jednoduché knedlíky, o jejichž kyprost se postará prášek do pečiva, zvládneme uvařit jako nic. Rozpis surovin je odměřený na hrnky, kvasnice tentokrát nepotřebujeme, proto nemusíme čekat než těsto nakyne. Po uvaření je hned nakrájíme na plátky kráječem nebo nití.

7. místo

Knedlíky bez mouky a vajec? Ano, jde to. Stačí nám k tomu jenom uvařené brambory a bramborový škrob. Rychlé knedlíky ve tvaru menších tenisových míčků se výborně hodí k pečínkám, omáčkám, k plnění, i pro bezlepkovou dietu. Oblíbí si je i ti, kteří počítají kalorie.
A jako bonus na závěr jsme vybrali jemné bramborové knedlíky, doplněné názorným videem. Do těsta potřebujeme kromě předem uvařených brambor pouze dětskou krupičku, Solamyl, vejce a trochu soli. Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více