Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance plněné nutellou: Ideální svačinka na výlet s dětmi, co dodá potřebnou energii
Zdroj: Toprecepty

Lívance jsou malé sladké placičky, na které se mažou různé pomazánky a které se zdobí ovocem, jogurtem či šlehačkou. Tak se připravují klasicky, ale podle našeho receptu je připravíte netradičně, jelikož se náplň bude skrývat v těstu.

Plněné lívance přijdou vhod zejména jako sladká svačinka na prázdninový výlet, dodají nám příjemným způsobem energii, a díky tomu, že je nutella uvnitř, se při jezení příliš neumažete. Pokud je však budete servírovat ještě teplé, nutella bude krásně tekutá.

Recept na nutellové lívance

Na 1 dávku lívanců si připravte: 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 200 ml mléka, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, olej na smažení a nutellu.
  • Nejprve si přichystejte nutellu. Na pečicím papíru z ní vytvořte malé placky, a dejte je na chvíli do mrazáku. S nutellou se pak bude lépe pracovat.
  • Odměřený olej, cukr, mléko a vejce dejte do větší mísy a promíchejte je metličkou, použít můžete i ruční šlehač
  • Do mísy prosejte hladkou mouku. Díky tomu budou lívance krásně nadýchané. V mouce rozmíchejte kypřicí prášek do pečiva.
  • Těsto důkladně míchejte a přestaňte teprve tehdy, když bude mít hladkou konzistenci bez hrudek. Do těsta nezapomeňte přidat i špetku soli. Ta zvýrazňuje sladkou chuť cukru
  • Rozehřejte pánev nebo lívanečník s trochou oleje. Opravdu ho není potřeba používat mnoho. Ideální je použít olej v rozprašovači.
  • Na pánev dávejte trochu méně těsta, než když děláte klasické lívance. Doprostřed položte zmrzlou nutellu a zalijte ji dalším těstem. Dále už pokračujte jako obvykle.

Díky nutellové náplni stačí lívance před podáváním jenom lehce posypat moučkovým cukrem, případně ještě ozdobit ovocem a domácí šlehačkou. Jak přesně při přípravě postupovat se můžete podívat v následujícím videoreceptu.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli