Lívance plněné nutellou: Ideální svačinka na výlet s dětmi, co dodá potřebnou energii
Lívance jsou malé sladké placičky, na které se mažou různé pomazánky a které se zdobí ovocem, jogurtem či šlehačkou. Tak se připravují klasicky, ale podle našeho receptu je připravíte netradičně, jelikož se náplň bude skrývat v těstu.
Plněné lívance přijdou vhod zejména jako sladká svačinka na prázdninový výlet, dodají nám příjemným způsobem energii, a díky tomu, že je nutella uvnitř, se při jezení příliš neumažete. Pokud je však budete servírovat ještě teplé, nutella bude krásně tekutá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na nutellové lívance
- Nejprve si přichystejte nutellu. Na pečicím papíru z ní vytvořte malé placky, a dejte je na chvíli do mrazáku. S nutellou se pak bude lépe pracovat.
- Odměřený olej, cukr, mléko a vejce dejte do větší mísy a promíchejte je metličkou, použít můžete i ruční šlehač.
- Do mísy prosejte hladkou mouku. Díky tomu budou lívance krásně nadýchané. V mouce rozmíchejte kypřicí prášek do pečiva.
- Těsto důkladně míchejte a přestaňte teprve tehdy, když bude mít hladkou konzistenci bez hrudek. Do těsta nezapomeňte přidat i špetku soli. Ta zvýrazňuje sladkou chuť cukru.
- Rozehřejte pánev nebo lívanečník s trochou oleje. Opravdu ho není potřeba používat mnoho. Ideální je použít olej v rozprašovači.
- Na pánev dávejte trochu méně těsta, než když děláte klasické lívance. Doprostřed položte zmrzlou nutellu a zalijte ji dalším těstem. Dále už pokračujte jako obvykle.
Díky nutellové náplni stačí lívance před podáváním jenom lehce posypat moučkovým cukrem, případně ještě ozdobit ovocem a domácí šlehačkou. Jak přesně při přípravě postupovat se můžete podívat v následujícím videoreceptu.
Komentáře