Zůstaly vám po pečení syrové vaječné bílky? Připravte si z nich lahodnou pomazánku
Vaječné žloutky často najdete v soupisu ingrediencí potřebných na recept. Ať už se přidávají do těsta pro barvu, jsou hlavní surovinou pokrmu nebo se jimi potírá syrové těsto před vložením do trouby - ve všech případech vám zůstanou bílky. Z nich si můžete udělat jednoduchou pomazánku.
Vaječné bílky jsou skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, proto se jedná o vyhledávanou surovinu obzvláště mezi sportovci. Z toho důvodu jsou v obchodech k dostání v tekuté i sušené podobě. Z těch tekutých vás dnes naučíme chutnou pomazánku k večeři i svačině.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na pomazánku ze zbylých bílků
Na pomazánku budete potřebovat: syrové bílky ze 4 vajec, 4 lžíce pomazánkového másla, 100 g suchého salámu, 1/2 cibule, 2 kyselé okurky, ocet, pepř a sůl.
- Dejte vařit zhruba litr vody spolu se lžící soli a lžící octa.
- Když voda vaří, vařečkou v ní udělejte vír, a pomalu do ní vlijte bílky. Nechte asi 5 minut probublávat.
- Mezitím v míse smíchejte pomazánkové máslo, nakrájený salám, cibuli a kyselé okurky.
- Uvařené bílky je nutné nechat vychladnout. Poté je přidejte do směsi, kterou ještě osolte a opepřete podle chuti.
- S kořením, ale i ostatními ingrediencemi v pomazánce, si samozřejmě můžete vyhrát podle fantazie.
- Skvěle v ní bude chutnat například i strouhaný sýr, česnek, hořčice, a do odstínů oranžové jí pak krásně zbarví mletá paprika.
Že je příprava bílkové pomazánky opravdu rychlá a snadná se můžete přesvědčit v následujícím videoreceptu. Dolů do komentářů nám potom můžete napsat, co se zbylými bílky děláte vy.
Komentáře