Samotné bílky nevyhazujte, dají se využít při vaření i pečení

Někdy se stane, že nám vybydou vaječné bílky. Víte, jak je správně uskladnit a na co všechno jdou využít? Rozhodně by byla škoda se jich zbavovat, protože se z nich dá vytvořit hned několik dobrot. A ještě budete mít dobrý pocit z toho, že neplýtváte jídlem.
Bílkový sníh
Bílkový sníh je základem mnoha buchet a také sněhových pusinek. Správný bílkový sníh je pevný a jeho výroba je snadná, stačí jen dodržet několik pravidel. Ostřílení kuchaři rozlišují hned několik druhů bílkového sněhu, např. švýcarský nebo francouzský.
Využití bílků
Vaječné bílky využijete k přípravě dortového krému, při přípravě dortu Pavlova, je také základem bílkové polevy na zdobení perníčků. Můžete také zkusit upéct bílkový chlebíček či biskupský chlebíček. Klasikou jsou výše zmíněné sněhové pusinky.