3 rychlé pomazánky na chlebíčky či jednohubky: Stejný základ, přesto každá jiná
Překvapila vás návštěva nebo plánujete oslavu? Receptů na bleskové pomazánky není nikdy dost a na ty vynikající obzvlášť. Máme pro vás jednoduchý trik, kdy ze stejného smetanového základu vytvoříte během chvilky tři různé příchutě.
Blíží se čas návštěv a k pohoštění se nám budou hodit chutné, rychlé a jednoduché recepty. K těm nejoblíbenějším patří pomazánky, ale tentokrát z jednoho základu v podobě pomazánkového másla a smetany získáme přidáním 3 surovin netradiční a vynikající variace. Pak už stačí pomazánku namazat na čerstvé nebo opečené pečivo a ozdobit dle libosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat pomazánky na jednohubky a chlebíčky
Příprava pomazánek na jednohubky je opravdu jednoduchá. A že to nejsou jen tak obyčejné a klasické pomazánky. Připravíme totiž bazalkovou, gorgonzolovou i rajčatovou, takže si na své přijde každý gurmán. A jak na to?
- Na 3 dávky pomazánek budete potřebovat: 600 g pomazánkového másla, 500 ml smetany ke šlehání, 150 g gorgonzoly, 100 g bazalkového pesta a 7 sušených rajčat bez oleje.
- Vyšlehejte pomazánkové máslo se smetanou do hladkého krému. Tuto základní směs rozdělte do tří misek.
- Na bazalkovou pomazánku přidejte ke směsi bazalkové pesto a sůl podle chuti. Dobře promíchejte. Pomazánku nanášejte zdobičkou na chlebíčky. Dozdobte cherry rajčaty, mozzarellou a čerstvými bylinkami.
- Na gorgonzolovou pomazánku zašlehejte do základní směsi gorgonzolu. Naneste na chlebíček a dozdobte plátky hrušky a několika ořechy. Tato kombinace surovin chuťově dokonale ladí.
- Na pomazánku ze sušených rajčat rozmixujte sušená rajčata se třetí porcí krému. Pomazánku rozetřete na chlebíčky nebo jednohubky a dozdobte prosciuttem a kouskem fíku.
Každá pomazánka je jiná, proto zvolíme také odlišné zdobení. Především na jednohubkách krásně vynikne barevný kontrast a nevšední kombinace ingrediencí. Na každý talíř poté dáme k ochutnání jednohubky od každého druhu.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře