Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překvapila vás návštěva nebo plánujete oslavu? Receptů na bleskové pomazánky není nikdy dost a na ty vynikající obzvlášť. Máme pro vás jednoduchý trik, kdy ze stejného smetanového základu vytvoříte během chvilky tři různé příchutě.

Blíží se čas návštěv a k pohoštění se nám budou hodit chutné, rychlé a jednoduché recepty. K těm nejoblíbenějším patří pomazánky, ale tentokrát z jednoho základu v podobě pomazánkového másla a smetany získáme přidáním 3 surovin netradiční a vynikající variace. Pak už stačí pomazánku namazat na čerstvé nebo opečené pečivo a ozdobit dle libosti

Jak udělat pomazánky na jednohubky a chlebíčky 

Příprava pomazánek na jednohubky je opravdu jednoduchá. A že to nejsou jen tak obyčejné a klasické pomazánky. Připravíme totiž bazalkovou, gorgonzolovou i rajčatovou, takže si na své přijde každý gurmán. A jak na to? 

  • Na 3 dávky pomazánek budete potřebovat: 600 g pomazánkového másla, 500 ml smetany ke šlehání, 150 g gorgonzoly, 100 g bazalkového pesta a 7 sušených rajčat bez oleje. 
  1. Vyšlehejte pomazánkové máslo se smetanou do hladkého krému. Tuto základní směs rozdělte do tří misek
  2. Na bazalkovou pomazánku přidejte ke směsi bazalkové pesto a sůl podle chuti. Dobře promíchejte. Pomazánku nanášejte zdobičkou na chlebíčky. Dozdobte cherry rajčaty, mozzarellou a čerstvými bylinkami.
  3. Na gorgonzolovou pomazánku zašlehejte do základní směsi gorgonzolu. Naneste na chlebíček a dozdobte plátky hrušky a několika ořechy. Tato kombinace surovin chuťově dokonale ladí. 
  4. Na pomazánku ze sušených rajčat rozmixujte sušená rajčata se třetí porcí krému. Pomazánku rozetřete na chlebíčky nebo jednohubky a dozdobte prosciuttem a kouskem fíku

Každá pomazánka je jiná, proto zvolíme také odlišné zdobení. Především na jednohubkách krásně vynikne barevný kontrast a nevšední kombinace ingrediencí. Na každý talíř poté dáme k ochutnání jednohubky od každého druhu. 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli