Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Při konzumaci vajíček obohatíme naše tělo o důležité vitamíny, bílkoviny, železo a jiné minerály. Vejce můžeme libovolně jíst samostatně uvařená nebo je často využíváme v zapékaných pokrmech a sladkých moučnících.

Vajíčka jsou nepostradatelnou surovinou při vaření i pečení, také mají skvělou schopnost propojit suché a tekuté ingredience. Velmi často je používáme do zapečených pokrmů nebo z nich můžeme připravit dokonalé saláty a pomazánky.

4 časté chyby při vaření vajec

Poradíme, jakých chyb se vyvarovat při vaření vajec, abychom si na nich vždy pochutnali:

  1. Nepodáváme vejce z lednice před vařením: Jakmile vložíme studené vejce do horké vody, dojde k teplotnímu šoku a skořápka praskne. Proto vejce před vařením necháme zhruba 15 minut na lince při pokojové teplotě.
  2. Vejce vaříme příliš dlouho: Čím déle vejce vaříme, tím více žloutek na krajích zezelená, bude suchý a při krájení se drolí. Správně vaříme vejce natvrdo pouze 8 minut od bodu varu.

  3. Do uvařených vajec jsme nenapustili studenou vodu: Do kastrůlku s uvařenými vejci vždy lijeme studenou vodu, díky tomu se proces varu uvnitř vajíček zastaví a budou dokonale připravená na loupání.

  4. Skořápka vajec nejde loupat: Vždy bychom měli vybírat k vaření starší vejce, čerstvá mají malou vzduchovou bublinu a jdou hůře loupat.

S dokonale uvařenými vejci můžeme připravit nespočet jídel a protože se Velikonoce blíží, pojďte vyzkoušet podle videoreceptu vaječnou tlačenku.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více