Bramborová pomazánka na chlebíčky

ivetkalone Kuchařka: ivetkalone

Doba přípravy: 20 minut cca na 1 veku Pomazánky 48 názorů

Suroviny

3 větší brambory
1 lžíce majonézy
1 lžíce tatarské omáčky (nejlépe Hellmann´s)
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
sůl
kyselá okurka
3 vejce
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vejce uvaříme natvrdo. Obojí nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhanou kyselou okurku a ostatní suroviny, promícháme a mažeme na veku.

  2. Dále chlebíčky zdobíme šunkou, vejcem, atd., jak kdo je zvyklý. Pomazánka je rychle hotová, velmi chutná (pro nás je to mnohem chutnější obdoba klasického salátu na chlebíčky) a inspirací mi byl vánoční bramborový salát. Chuť pomazánky zatím nikdy nezklamala, proto vkládám i sem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 437 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová pomazánka na chlebíčky

  • zdenka spurná zdenka spurná(neregistrovaný)

    já tam ještě přidávám nastrouhanou vysočinu(salám) a nemá to chybu a všichni se cpou jako by týden nejedli :D

    Odpovědět

  • Iveta11 Iveta11

  • spinner spinner

  • Lenka Babáčková Lenka Babáčková(neregistrovaný)

    Pomazánka výborná, já ji dělám podobně, akorát tam přidávám kunovjanku nebo moravanku. Protože je tam i feferonka je potřeba ji vytáhnout. Zeleninu scedím a lehce pomixuju a přidám do bramborového základu. Kdo má rád lehce ostřejší chuť určitě si moc pochutná.:-)

    Odpovědět

  • Jirka P. Jirka P.(neregistrovaný)

    Bramborovou pomazánku děláme už léta, ale navíc tam nastrouháme měkký salám podle chuti a přidáme pár sardinek. Je to ještě chutnější a když zbyde, tak se dá jíst i samotná na vece nebo i na chleba. Lepší ta uleželá.

    Odpovědět

  • kropka kropka

    Myslím máslo .... pomazánkové neochucené máslo, to jsem tam zapoměla napsat

    Odpovědět

  • kropka kropka

    tohle znám od známých, ti, když jim zbyl salát od štědrého večera, tak ho trochu rozmixovali,ale fakt jen mírně, aby tam byly trošku kousky a udělali chlebíčky. Ale já obkoukala kdysi na nějaké předváděčce nádobí (asi Teppware) jak mladá holka předváděla ruční mixer...napřed v něm rozmixovala malou cibulku, 2 menší kyselé okurky, zhruba 5 Dg šunky nebo měkkého salámu, přidala jedno neochucené máslo, 1 lžíci majonézy a pomazánka byla hotová. Od té doby jinou nedělám, všem moc chutná že je tak jednoduchá. Množství přesně vyjde na jednu veku. Někdy do ní přidám třeba hodně měkký sýr, trošku hořčice, aby toho bylo víc a nebo taky co lednice poskytne....zkuste, je fakt dobrá a lehká

    Odpovědět

  • Linda Linda(neregistrovaná)

    Nedávno jsem ji podle tohoto receptu dělala poprvé( jen s malinkou obměnou,místo hořčice jsem dala trochu nálevu z okurek) a rodinka už jinou nechce :-8 .Je vážně vynikající !

    Odpovědět

  • Ivo Ivo(neregistrovaný)

    Když rozděláte jedno celé vejce, 2 lžičky plnotučné hořčice, do 230 ml jednodruhového rostlinného oleje (slunečnice nebo řepka), špetku soli a špetku pepře, a to celé máte v jedné nádobce a vnoříte ruční mixér (s volbou vysoké rychlosti), máte během minuty majonézu a daleko chutnější než helmans, tatarku už pak snadno dotvoříte okurčičkou a cibulkou..

    Odpovědět

  • Pavel Marget Pavel Marget(neregistrovaný)

    Děláme doma už 30let, a jinou pomazánku na chlebíčky bych nedal.

    Odpovědět

  • ivetkalone ivetkalone(autorka receptu)

    anbra: výborný nápad :-) díky za tip, při nejbližší příležitosti zkusím :-)

    Odpovědět

  • anbra anbra(neregistrovaná)

    výborná pomazánka, u nás se dědí z generace na generaci místo těžkého vlašáku na chlebíčkách a já do ní poslední dobou zkusila přidávat místo majonézy s tatarkou pro ještě větší odlehčení zakysanou smetanu kterou ochutím a taky to skvěle chutná ;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    My do ní přidáváme křen

    Odpovědět

  • Marta Urbancová Marta Urbancová(neregistrovaný)

    Dobrý večer.Právě jsem dodělala tuto pomazánku už podruhé.Poprvé jsem přidala ještě lžíci tatárky navíc a musela jsem přidat ještě brambory.Ted jsem ji udělala podle receptu a je opravdu úúúúžasná.Ještě jsem tam přidala kousek uzené převařené krkovičky.Prostě to nemá chybu.Pokud bych pomazánku dávala na chlebíčky,tak uzené bych nedávala.Ted jsem ji dělala jen tak,prostě na zkoušku. A na Vánoce pro návštěvu bude připravená.Přidávám do svých receptů.Díky za tento recept a pěkný večer

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila (neregistrovaný)

    Tuto pomazanku delam x let, nasi znami i rodina nechcou zadnou jinou, jenom nedavam vejce, je to zbytecne, protoze se vajicko dava na ozdobu a jeste do tech brambor naliju trochu nalevu z okurek, je to potom vlacnejsi,jinak opravdu moc dobra.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: bramborová pomazánka na chlebíčky pomazánka na chlebíčky bramborová pomazánka výborná bramborová pomazánka na chlebíčky pomazánky na chlebíčky bramborová pomazánka na obložené chlebíčky bramborova chlebíčková pomazánka chlebíčková pomazánka pomazánka na chlebíčky z brambor bramborový salát na chlebíčky pomazanka z brambor pomazánky na chlebíčky recept pomazánka na chlebíčky recept recept na bramborovou pomazánku recepty bramborová pomazánka na chlebíčky pomazánka na chlebíčky bramborová pomazánky na chlebíčky bramborová bramborová pomazánky na chlebíčky bramborove pomazanky na chlebicky recepty na pomazánky na chlebíčky

Zapomněl/a jsem heslo