Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová pomazánka na chlebíčky

Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Takový bramborový salát, jaký si připravujeme na Vánoce, nedávno posloužil jako inspirace pro pomazánku. Oceníte ji zejména na chlebíčky, které dále můžete obložit např. šunkou, sýrem, vajíčkem a zeleninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 8. 2013 13:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca na 1 veku

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 481 kJ / 832 kcal
Bílkoviny30,84 g
Tuky63,63 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 836 mg
Sodík 847 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy31,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pomazánka je rychle hotová. Je velmi chutná, pro naši rodinu je to mnohem chutnější obdoba klasického salátu na chlebíčky. Inspirací mi byl vánoční bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ladin99

18. 10. 2021 18:04

Další výborná pomajda. Stejně jako u židovský sem neodhadnul množství (holt mam problém s velikostí brambor), takže už tejden jíme chlebíčky

mika59 mika59

19. 5. 2021 12:25

Jednoduchá a moc dobrá pomazánka.:yes: Přidala jsem fotky:-K

Eva S. Eva S.

15. 1. 2021 07:59

Na klasické chlebíčky ideální volba :yes::-)

zdenka spurná

2. 11. 2017 22:36

já tam ještě přidávám nastrouhanou vysočinu(salám) a nemá to chybu a všichni se cpou jako by týden nejedli :D

Iveta11

13. 5. 2017 17:53

:-K

spinner

23. 10. 2016 19:45

:-8

Lenka Babáčková

12. 9. 2016 11:11

Pomazánka výborná, já ji dělám podobně, akorát tam přidávám kunovjanku nebo moravanku. Protože je tam i feferonka je potřeba ji vytáhnout. Zeleninu scedím a lehce pomixuju a přidám do bramborového základu. Kdo má rád lehce ostřejší chuť určitě si moc pochutná.:-)

Jirka P.

9. 8. 2016 08:40

Bramborovou pomazánku děláme už léta, ale navíc tam nastrouháme měkký salám podle chuti a přidáme pár sardinek. Je to ještě chutnější a když zbyde, tak se dá jíst i samotná na vece nebo i na chleba. Lepší ta uleželá.

kropka

27. 7. 2016 21:20

Myslím máslo .... pomazánkové neochucené máslo, to jsem tam zapoměla napsat

kropka

27. 7. 2016 21:16

tohle znám od známých, ti, když jim zbyl salát od štědrého večera, tak ho trochu rozmixovali,ale fakt jen mírně, aby tam byly trošku kousky a udělali chlebíčky. Ale já obkoukala kdysi na nějaké předváděčce nádobí (asi Teppware) jak mladá holka předváděla ruční mixer...napřed v něm rozmixovala malou cibulku, 2 menší kyselé okurky, zhruba 5 Dg šunky nebo měkkého salámu, přidala jedno neochucené máslo, 1 lžíci majonézy a pomazánka byla hotová. Od té doby jinou nedělám, všem moc chutná že je tak jednoduchá. Množství přesně vyjde na jednu veku. Někdy do ní přidám třeba hodně měkký sýr, trošku hořčice, aby toho bylo víc a nebo taky co lednice poskytne....zkuste, je fakt dobrá a lehká

Linda

25. 6. 2016 17:57

Nedávno jsem ji podle tohoto receptu dělala poprvé( jen s malinkou obměnou,místo hořčice jsem dala trochu nálevu z okurek) a rodinka už jinou nechce :-8 .Je vážně vynikající !

Ivo

14. 3. 2016 00:10

Když rozděláte jedno celé vejce, 2 lžičky plnotučné hořčice, do 230 ml jednodruhového rostlinného oleje (slunečnice nebo řepka), špetku soli a špetku pepře, a to celé máte v jedné nádobce a vnoříte ruční mixér (s volbou vysoké rychlosti), máte během minuty majonézu a daleko chutnější než helmans, tatarku už pak snadno dotvoříte okurčičkou a cibulkou..

Pavel Marget

8. 3. 2016 10:31

Děláme doma už 30let, a jinou pomazánku na chlebíčky bych nedal.

ivetkalone

7. 3. 2016 11:47

anbra: výborný nápad :-) díky za tip, při nejbližší příležitosti zkusím :-)

anbra

4. 3. 2016 23:05

výborná pomazánka, u nás se dědí z generace na generaci místo těžkého vlašáku na chlebíčkách a já do ní poslední dobou zkusila přidávat místo majonézy s tatarkou pro ještě větší odlehčení zakysanou smetanu kterou ochutím a taky to skvěle chutná ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborová pomazánka na chlebíčky bramborová pomazánka pomazánka na chlebíčky výborná bramborová pomazánka na chlebíčky pomazánky na chlebíčky bramborová pomazánka na obložené chlebíčky chlebíčková pomazánka bramborova chlebíčková pomazánka pomazánka na chlebíčky z brambor pomazanka z brambor bramborový salát na chlebíčky pomazánky na chlebíčky recept recept na bramborovou pomazánku pomazánka na chlebíčky recept bramborová pomazánka recept pomazánka na chlebíčky bramborová recepty bramborová pomazánka na chlebíčky recepty na pomazánky na chlebíčky bramborová pomazánky na chlebíčky pomazánky na chlebíčky bramborová

Suroviny: brambory, majonéza, tatarská omáčka, hořčice plnotučná, pepř, sůl, okurky sterilované, vejce, lák z okurek

TopRecepty.cz

Bramborová pomazánka na chlebíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXkY