Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím namazat topinky. Někdo to rád pikantní! Toto jsou nejoblíbenější pomazánky
Zdroj: Top recepty

Pěkně do zlatova upečené a křupavé topinky, potřené česnekem, to je dobrota. A ještě když jsou namazané lahodnou pikantní pomazánkou. Taková topinka nám bude chutnat k snídani nebo k večeři. Na výběr máme mnoho oblíbených pomazánek z našeho receptáře.


Co dát na topinky

Topinky potíráme pomazánkami, jejichž základem bývá nejčastěji zelenina, sýry, vejce, luštěniny, uzeniny a maso. Při podávání je zdobíme strouhaným sýrem, jemně nakrájenou cibulkou, proužky kapie, plátky rajčat a další pěkně barevnou zeleninou.

 

Pikantní pomazánky 

K dobře upečeným topinkám, na povrchu křupavým a uvnitř vláčným, důkladně potřeným česnekem, se velmi dobře hodí pikantní pomazánky. Výrazně ochucené zeleninové, bramborové a luštěninové směsi natíráme ještě teplé nebo po vychladnutí. Velkou oblibu si získaly ostré pomazánky typu "tatarák".

Sýrové pomazánky 

Můžeme si vybrat pomazánku z hermelínu, ze sýru niva nebo z olomouckých syrečků. Potíráme jimi čerstvě upečené a ještě teplé topinky - sýr v pomazánce se teplem částečně rozpustí a chuť pomazánky se ještě více zvýrazní. Namazané topinky dozdobíme barevně odlišnou zeleninou.

Další oblíbené pomazánky na topinky

Topinky dobře doplňují i méně obvyklé pomazánky. Na krabí pomazánku si koupíme krabí tyčinky - pomazánka s nimi bude rychle hotová, protože tyčinky nepotřebují tepelnou úpravu. Další varianty jsou pomazánka z paštiky nebo vajíčková pomazánka.

Na topinkách si můžeme pochutnávat velmi často, zvlášť pokud je pečeme pouze na sucho - dietně. Navíc na ně spotřebujeme tvrdý chléb a česnek prospěje našemu zdraví. S oblíbenou pomazánkou bude topinka ještě chutnější. 

 

 

 

 

 

Sdílejte s přáteli

Vytisknout

Facebook

Messenger

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky