

Vepřové chilli
Suroviny
- 750 g vepřového masa ( krkovice, plec, kýta )
- 2 plechovky červených fazolí nebo odpovídající množství předem uvařených
- 1 kukuřice
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 malý rajčatový protlak
- použila jsem koření Fajitas
- římský kmín
- drcené chilli ( pokud nemáte směs koření Fajitas, přidáme podle chuti)
- sladká paprika
- uzenou papriku
- mletý koriandr(kdo chce, může ještě přidat čerstvou feferonku ... vše podle toho, jak chcete mít pokrm pálivý)
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme rajčata, vmícháme protlak a podle potřeby podlijeme malinko vodou. Dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme prohřát slité fazole a kukuřičná zrna. Dochutíme.
Poznámka
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 1 736 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vepřové chilli
-
Byla to jiná chuť, než jsme zvyklí, ale byli jsme (opět) nadšeni!
Pro mě je novinkou koření Fajitas i římský kmín (byť jsem už před časem oboje pořídila)
Určitě brzy zopakuji!
-
-
-
Tak toto vypadá krásně
-
V ledničce mám kus vepřové krkovice, která zbyla po odříznutí plátků, ve spíži plechovku fazolí - co na tom, že jsou bílé, zato v rajčatovém protlaku! V každém případě mě tento recept inspiroval k zítřejšímu vaření. Vítám takové inspirativní příspěvky, nemám ráda opakování stále téhož.
Co se týká římského kmínu, taky mi nevoní. Jednou nám nabídli v pakistánské restauraci (ovšem v Praze) placky jako pozornost šéfa podniku, které intenzívně a pro nás dost nepřijatelně voněly. Tak jsme se otázali, čím to je. Byl to římský kmín, takže se mu také vyhýbám, i když souhlasím, že to je otázka zvyku. Zato nakládanou kukuřici milujeme. -
Lenka:
A kari koření můžete?
Když jsem prvně kupoval římský kmín, tak mně babka kořenářka 5x kladla na srdce, že ať si dám bacha na množství, že stačí špetička! Myslíte, že jsem poslechl? Až napodruhé jsem si dal bacha
Takže, zkuste přidávat do jídel z počátku v množství menším než malém, tak abyste to necítila ani vy... Třeba mu časem přijdete na chuť, protože některá jídla nejsou bez předepsaných ingrediencí už ta pravá ořechová... a proč se ochuzovat o autentický gastronomický zážitek, že? -
Vše vypadá skvěle,až na ten římský kmín,ten my vážně nemužem
-
, kromě kukuřice je to pro nás
-