Příprava pokrmů na kontaktním grilu: Grilujte jednoduše bez ohně a bez sazí
Kontaktní gril je šikovný kuchyňský pomocník, který plnohodnotně nahradí zahradní gril. Jeho základem jsou grilovací desky, mezi které se vkládají různé potraviny. Teplo z obou stran zajistí rovnoměrné propečení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou výhody kontaktních grilů
Jaké jsou typy kontaktních grilů
Grily rozdělujeme podle velikosti a určení:
- Elektrický kontaktní gril s regulací je určen pro opékání většího i menšího množství masa, ryb, ovoce, zeleniny a sýrů.
- Sendvičovač neboli toustovač je přístroj pro přípravu sendvičů, toustů, topinek, tortill, vaflí, omelet, ale i masa a zeleniny.
- Vaflovač je samostatný přístroj pro přípravu vaflí, ale někdy je součástí sendvičovače jako nástavec se zvýšenými okraji.
Jak udržovat kontaktní gril čistý
Grilovací desky jsou vyrobeny z nepřilnavých materiálů - z litiny, teflonu nebo keramiky. Desky stačí otřít houbičkou se saponátem a papírovou utěrkou. Větší a dražší grily disponují odnímatelnými deskami, které můžeme omýt v dřezu horkou vodou, některé lze dokonce mýt v myčce. Na neočištěný gril se totiž postupně napaluje tuk a šťáva a údržba takových grilů je pak velmi nesnadná. Někdy je vhodnější položit na spodní desku pečicí papír nebo grilovací podložku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud jsme vlastníky zahradního grilu a změníme plány, protože se venku udělalo hezky, můžeme si připravit marinovanou krkovičku na grilu podle videa:
Komentáře