Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete vyšperkovat salát, obloženou mísu nebo udělat dětem zajímavou zeleninovou oblohu? Vyzkoušejte mrkev ve tvaru krásného kvítku, který potěší oko, chutě i naše zdraví.

Mrkev je oblíbená zelenina k přípravě polévek, hlavních chodů i vláčných moučníků. Je přirozeně sladká a obsahuje mnoho vitaminů, vlákniny a minerálů. Syrová mrkev je ideální zdravá svačinka pro děti i dospělé. A jak z ní vytvořit kvítky?

  1. Mrkev omyjeme a oloupeme po celé délce.
  2. Škrabkou mrkev loupeme na jednotlivé plátky.
  3. Dva plátky mrkve dáme přes sebe a na okraji nožem vytvoříme zářezy.
  4. První plátek smotáme do ruličky a zamotáme jej do druhého plátku tak, aby zářezy směřovaly nahoru.
  5. Květinu spíchneme párátkem, aby dobře držela, a podáváme.

Kam s mrkvovým kvítkem?

Mrkvový kvítek může dozdobit jakýkoliv dětský pokrm od snídaně po večeři. Dospělé strávníky jistě potěší sladká ozdoba v krémové polévce, zeleninovém nebo ovocném salátu či na oblíbeném mrkvovém dortu. Co ozdobí váš kvítek z mrkve?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více