Proč se dává do bramboráků mléko? Tento trik používaly i naše babičky
Bramboráky patří bezpochyby mezi poklady české kuchyně. Tyto bramborové placky, které připravíte jen z několika málo surovin, báječně provoní celý dům česnekem i majoránkou. Do těsta navíc můžete přidat pro lepší chuť ještě uzeniny.
Dozlatova usmažené bramboráky patří mezi lidové levné pokrmy. Můžete si je dopřát samostatně k večeři, ale i jako přílohu k zelí, k masové směsi, ke guláši nebo z nich udělat obal řízku. Poradíme trik, jak zachovat bramborám světlou barvu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se dává do bramboráků mléko
Bramborákové těsto je na přípravu velmi snadné - poradíme vám, proč je vhodné do něj přidávat mléko:
- Horké mléko přidávejte do těsta proto, aby si brambory zachovaly krásnou světlou barvu. V případě, že mléko vynecháte, brambory ihned ztmavnou.
- Postup je snadný, brambory nejprve nastrouhejte, poté slijte přebytečnou vodu a ihned ji nahraďte horkým mlékem. Těsto poté důkladně promíchejte.
Bramboráky chutnají báječně k večeři i k obědu a zaručeně potěší chuťové pohárky každého strávníka. Videorecept vám poradí, jak křupavé bramboráky připravit krok za krokem - jsou tak snadné, že je zvládnou i začátečníci.
Komentáře