Vepřová pečeně po frankfurtsku

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

600 g vepřové pečeně vcelku
4 nožky párku
1 cibule
trochu hladké mouky
sůl
pepř
špetka sušeného česneku
špetka tymiánu
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso na několika místech prošpikujeme párkem, zbytek párků nakrájíme na kolečka a odložíme stranou.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran zprudka osmahneme, pak přisypeme nakrájenou cibuli a když cibule zesklovatí, vše podlijeme vodou nebo masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a tymiánu a pod pokličkou dusíme, podle potřeby ještě lehce podléváme, aby se maso nepřipálilo. Když maso změkne, necháme zbylou tekutinu zcela vydusit, pak zaprášíme moukou, promícháme, až se mouka trochu osmahne, podlijeme opět vodou nebo vývarem a necháme dobře provařit. Do omáčky pak vhodíme připravená kolečka párků, necháme ještě chvíli prohřát a vypneme.

  3. Maso vyndáme z omáčky a nakrájíme na porce.
    Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka

Chuť omáčky je závislá na tom, jaké párky použijeme, proto vybereme nějaké kvalitní výraznější chuti a máme-li možnost, použijeme na podlití masový vývar.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 678 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně po frankfurtsku

1 2

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně vcelku

Zapomněl/a jsem heslo