Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na bramboráky: Nápady na využití bramborákového těsta
Zdroj: Toprecepty

Bramboráky jsou stálicí a klasikou mezi našimi oblíbenými jídly. Pochutnat si na nich můžeme v restauraci, u stánku nebo doma. Ze základního receptu se dá vykouzlit celá řada zajímavých jídel. Můžete se nechat inspirovat.

Přinášíme vám výběr sedmi oblíbených receptů na bramboráky. Ať už budete hledat klasický recept, odlehčenou verzi nebo si přejete trochu zaexperimentovat, určitě si v nich najdete nějaký, který vás zaujme a bude stát za vyzkoušení.

1. místo

 

Máte chuť na klasické bramboráky? Základem této křupavé smažené dobroty jsou nastrouhané brambory, pořádná porce česneku, voňavá majoránka a vejce. Připravte se na čas při smažení a hurá do toho. 

2. místo

 

Základní těsto na bramboráky můžeme obohatit o další suroviny, a tím výslednou chuť bramboráku pozměnit a vylepšit. Co třeba přidat kysané zelí? Samozřejmě se můžete pustit i do klasických zelňáků, tam už ale chybí brambory. 

3. místo

 

V bramborákovém těstě lze obalovat další dobroty a vše spolu usmažit. Použít k tomuto účelu můžeme například předem uvařený květák, jehož jednotlivé růžičky namáčíme v hustém bramborákovém těstě a smažíme na pánvi. 

4. místo

 

Oblíbenou klasikou je Hermelín v bramboráku. Na rozpálený olej na pánvi naneseme vrstvu bramborákového těsta, na něj položíme rozkrojený Hermelín a ihned ho překryjeme druhou vrstvou těsta. Bramborák usmažíme z obou stran a podáváme se zeleninou a tatarskou omáčkou.

5. místo

 

V sezóně hub můžeme v bramborákovém těstě obalovat také houby, například kloboučky bedel, které obalíme podobně jako Hermelín a dozlatova usmažíme. Milovníci hub si tuto pochoutku zaručeně užijí.

6. místo

 

Klasické bramboráky se dají po usmažení zapéct s oblíbenými pochutinami jako např. se šunkou, slaninou, vejcem, rajčaty a strouhaným sýrem. Po zapečení je ihned podáváme. Nad touto dobrotou se budou všichni pořádně olizovat.

7. místo

 

Chcete si ještě zaexperimentovat? Bramborákové těsto lze obohatit o světlé pivo. Výsledná chuť vás mile překvapí. Navíc ještě vyzkoušejte přidat do těsta nastrouhané žampiony, smaženou cibulku, škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso

Rádi byste si pochutnali na bramborácích, ale zkrátka je to pro váš žaludek moc těžké jídlo? Odlehčit můžeme tuto pochoutku upečením v troubě podle následujícího video-receptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více