Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné bramborové placky, které voní po majoránce a česneku, miluje každý z nás již od dětství. Když je navíc spojíte s masovou směsí, vykouzlíte během chvilky báječný pokrm pro malé i velké strávníky.

Smažené bramboráky jsou tradiční pochoutkou z brambor, k jejich ochucení se používá česnek a majoránka, nejlepší jsou čerstvě usmažené a křupavé. Z bramboráků s masovou směsí vykouzlíte pokrm, který zasytí a zároveň potěší chuťové buňky.

Jak připravit bramborák s masem

Na masovou směs budete potřebovat

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno obě cibule, které poté osmahnete na sádle.  Po zesklovatění přidejte nakrájené maso a orestujte.
  2. Maso okořeňte podle chuti, přidejte nakrájené papriky a ještě chvíli restujte.
  3. Dále přidejte hořčici, kečup, kolečka pórku a také utřený česnek. Podle chuti můžete přidat i nakrájenou chilli papričku, lehce směs podlijte vodou a poduste.
  4. V mezičase si připravte těsto na bramboráky. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, dále přidejte vejce, strouhanku, utřený česnek, koření podle chuti a mléko, aby vzniklo polotuhé těstíčko. Poté ve vyšší vrstvě oleje usmažte větší bramborákové placky.
  5. Jakmile je maso měkké a šťáva zredukovaná do potřebné hustoty, je čas přimíchat čerstvě nasekané bylinky podle vlastní chuti a případně směs dochutit.
  6. Hotovou směs podávejte na bramborákové placce.

Masová směs s bramborákem je ideální pokrm k obědu i k večeři. Připravit těstíčko na bramboráky zabere doslova pár minut a příprava je velmi snadná. Víte už, proč přidávat do těsta mléko

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře (2)

Brambory je lepší strouhat na jemno. Zkusil jsem to podle receptu na hrubo pěkně se při smažení a otáčení rozpadají. Nikdy jsem neviděl že by se přidávala strouhanka.

Stepan_21: Dobrý den, děkujeme za Váš komentář. :-)
Bramborákům na křupavosti přispívá nastrouhání nahrubo a také přidaná strouhanka na místo mouky. Pokud se při otáčení bramboráky rozpadají, můžete těsto více zahustit strouhankou, případně i slít přebytečnou vodu z brambor.:-)

Další tipy a triky