Jak připravit bramborák s masovou směsí? Tento pokrm okouzlí každého strávníka
Lahodné bramborové placky, které voní po majoránce a česneku, miluje každý z nás již od dětství. Když je navíc spojíte s masovou směsí, vykouzlíte během chvilky báječný pokrm pro malé i velké strávníky.
Smažené bramboráky jsou tradiční pochoutkou z brambor, k jejich ochucení se používá česnek a majoránka, nejlepší jsou čerstvě usmažené a křupavé. Z bramboráků s masovou směsí vykouzlíte pokrm, který zasytí a zároveň potěší chuťové buňky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bramborák s masem
Na masovou směs budete potřebovat
- Nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno obě cibule, které poté osmahnete na sádle. Po zesklovatění přidejte nakrájené maso a orestujte.
- Maso okořeňte podle chuti, přidejte nakrájené papriky a ještě chvíli restujte.
- Dále přidejte hořčici, kečup, kolečka pórku a také utřený česnek. Podle chuti můžete přidat i nakrájenou chilli papričku, lehce směs podlijte vodou a poduste.
- V mezičase si připravte těsto na bramboráky. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, dále přidejte vejce, strouhanku, utřený česnek, koření podle chuti a mléko, aby vzniklo polotuhé těstíčko. Poté ve vyšší vrstvě oleje usmažte větší bramborákové placky.
- Jakmile je maso měkké a šťáva zredukovaná do potřebné hustoty, je čas přimíchat čerstvě nasekané bylinky podle vlastní chuti a případně směs dochutit.
- Hotovou směs podávejte na bramborákové placce.
Masová směs s bramborákem je ideální pokrm k obědu i k večeři. Připravit těstíčko na bramboráky zabere doslova pár minut a příprava je velmi snadná. Víte už, proč přidávat do těsta mléko?
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře (2)
Bramborákům na křupavosti přispívá nastrouhání nahrubo a také přidaná strouhanka na místo mouky. Pokud se při otáčení bramboráky rozpadají, můžete těsto více zahustit strouhankou, případně i slít přebytečnou vodu z brambor.