Šlehané bifteky: Připravte si šťavnaté maso, které je jemné a dokonale nadýchané
Možná už máte dost příprav sladkého cukroví a potřebujete pravý opak - pořádný kus šťavnatého bifteku. Tento recept ukrývá malou a jednoduchou vychytávku, díky které bude maso krásně nadýchané a jemné. Vyzkoušíte ho?
Přinášíme tip na jednoduchou a rychlou přípravu mletého hovězího masa, které bude nadýchané díky tomu, že do bifteků zamícháte bílky ušlehané do tuhého sněhu. Navíc obsahují i nastrouhanou bramboru. Věříme, že tyto bifteky nebudete připravovat jen jednou.
Jak na šlehané bifteky
Jak již bylo řečeno, příprava je rychlá, jednoduchá a navíc je recept skromný na potřebné suroviny. Základem je samozřejmě kvalitní mleté hovězí maso, a to zhruba 300 g, dále 2 středně velké brambory a 2 vejce. Ochutíte solí, pepřem a voňavou majoránkou.
- Nejprve rozdělte vejce na žloutky a bílky. Oddělené žloutky přidejte k mletému masu společně s oloupanými a najemno nastrouhanými bramborami.
- Směs dochuťte solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem podle vlastní chuti.
- Ze zbylých bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do masové směsi.
- Na rozpáleném oleji smažte vytvořené placičky dozlatova. Můžete se podívat, jaký tuk je nejvhodnější na smažení masa. Zabráníte tak přepálení a výsledek neztratí na chuti.
- Hotové bifteky můžete podávat s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.
Při věčném shonu by mohl přijít vhod přehled dalších rychlých a jednoduchých receptů, které jsou nenáročné na množství použitých surovin. Můžete se nechat inspirovat a efektivně tak využít svůj drahocenný čas. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře