Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizzu známe jako placku těsta potřenou rajčatovou omáčkou a obloženou nejrůznějšími ingrediencemi, které dohromady vytváří dokonalý chuťový požitek. Rajčatový základ však lze bez obav vyměnit za ten smetanový.

Nedáte dopustit na vaši oblíbenou pizzu, ale rádi byste na ní změnili alespoň jednu věc, aby chutnala jinak? Zkuste vyměnit rajčatový základ na pizzu za ten smetanový. Uvidíte, že byť se nic jiného nezmění, pizza dostane zcela nový chuťový rozměr.

Jak připravit smetanový základ na pizzu

Na jednu dávku smetanového základu pro pizzu budete potřebovat 200 ml 

  1. Přidejte prolisovaný nebo utřený česnek, sůl a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Vznikne jemná, hustá omáčka.
  2. Omáčkou potřete pizza těsto, obložte podle vašich preferencí a upečte si skvělou domácí pizzu, po které se budou všichni olizovat až za ušima.

Tip: Opravdu dbejte na důkladné rozmixování směsi, pokud byste ji jen promíchali, smetana by během pečení stékala z pizzy. Díky rozmělnění dohladka zůstane smetanový základ tam, kde ho rozprostřete - sýr ho udrží pohromadě.

Jakou pizzu máte nejraději? A myslíte si, že ananas opravdu patří na pizzu? Napište nám do komentářů a podělte se o své skvělé kombinace i názory, budeme se těšit. Pro inspiraci vám přinášíme videorecept na bezkonkurenční těsto na pizzu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli