Vánoční svícen ze staré zavařovačky: Vkusné dekorace umocní pohodu sváteční tabule
Sváteční rodinné chvíle obvykle příjemně probíhají, když máme vše dopředu naplánované a promyšlené. Nemusí se ale jednat o nic složitého, někdy i drobnosti dokážou umocnit krásný zážitek ze společného jídla a vylepšit pohodovou atmosféru.
Vánoční období máme v mysli spojené se sněhovou nadílkou. Ta k zimě prostě patří. Možná ji nebudeme mít za okny, ale můžeme si ji přiblížit na svátečním stole. Nejrůznější drobné cukrovinky, které vyladíme do "vánočna", se už samy o sobě postarají o zimní nádech naší vánoční tabule. Zvlášť různé drobné kousky, do kterých využijeme kokos, nás dovedou okouzlit a správně naladit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoční svícen ze staré zavařovačky
Většinou máme rádi to, co je rychle hotové a přitom nenákladné. Když si něco můžeme udělat sami, je to úplně nejlepší. Přinášíme vám tentokrát jednoduchý nápad na výrobu vánočního svícnu.
- Připravte si zavařovací sklenici, nejlépe tu, ke které pasují víčka Omnia, protože má pěkný okraj bez závitů. Dále budete potřebovat lepidlo na papír, cukr krystal nebo hrubou sůl, režný provázek a případně drobnou ozdobu.
- Na umytou sklenici nakreslete lepidlem libovolné tvary. Mohou to být vlnky, jednoduché čáry nebo třeba vločky či hvězdičky.
- Hned nakreslené tvary posypte cukrem nebo solí a nechte zaschnout.
- Horní část ozdobte režným provázkem a malými ozdobami, třeba zvonečkem nebo rolničkou. Vhodný je i malý zdobený perníček, třeba právě ve tvaru zvonečku nebo hvězdičky.
- Dovnitř sklenice nasypte ještě vrstvu soli nebo cukru, aby postavená svíčka byla stabilnější. Navíc, jak vidíte, cukr i sůl svým vzhledem a barvou navozují atmosféru zasněžené krajiny. Podobně působí také strouhaný kokos.
- Dovnitř sklenice postavte svíčku a můžete svítit.
Máte ještě další jednoduché nápady na vánoční výzdobu? Můžete je napsat nám i dalším uživatelům pod článek do komentáře.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře