Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé ve vlastní šťávě

Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile překvapeni a zajisté si na měkoučkém mase pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie587 kJ /
140 kcal
Bílkoviny7,65 g
Tuky7,50 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm. Krok 2: Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce. Krok 3: Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran. Krok 4: Jakmile jsou opečené, všechny přendáme do pekáče. Krok 5: Výpek na pánvičce využijeme k opečení oloupané, drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu. Krok 6: Opečenou cibuli přidáme k masu do pekáče a následně podlijeme vývarem. Krok 7: Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké. Krok 8: Maso poté vyjmeme z pekáče a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 9: Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gror

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gror

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřove kare, vepřové plátky ve vlastní šťávě, hovězí karé, veprovy plátek ve vlastní stave, vepřové karé recepty, kotleta ve vlastní šťávě, veprove na stave, kuřecí karé, vepřove ve vlastni štavě recept, vepřové karé - recepty, kotlety ve vlastni stave, kare recepty, vepřová kýta ve vlastní šťávě, vepřová kotleta ve vlastní štávě, vepřové karé recept, veprova pecene ve vlastni stave, vepřové kotlety ve vlastní šťávě, vepřové ve vlastní šťávě recepty, kare maso, kotleta ve vlasní šťávě

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, vývar masový, jíška máslová, mouka hladká, olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Přidat fotografie receptu