Vepřové karé ve vlastní šťávě
Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile překvapeni a zajisté si na měkoučkém mase pochutnáte.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 587 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,65 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm.
Krok 2: Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran.
Krok 4: Jakmile jsou opečené, všechny přendáme do pekáče.
Krok 5: Výpek na pánvičce využijeme k opečení oloupané, drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu.
Krok 6: Opečenou cibuli přidáme k masu do pekáče a následně podlijeme vývarem.
Krok 7: Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké.
Krok 8: Maso poté vyjmeme z pekáče a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Moje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 36 minutami
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 1 hodinou
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 2 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 2 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 2 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 2 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 3 hodinami
Zimní fazolačka maďarská
Antonausprag před 3 hodinami
Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
MinaJ před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Iwana666 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřove kare,
vepřové plátky ve vlastní šťávě,
hovězí karé,
veprovy plátek ve vlastní stave,
vepřové karé recepty,
kotleta ve vlastní šťávě,
veprove na stave,
kuřecí karé,
vepřove ve vlastni štavě recept,
vepřové karé - recepty,
kotlety ve vlastni stave,
kare recepty,
vepřová kýta ve vlastní šťávě,
vepřová kotleta ve vlastní štávě,
vepřové karé recept,
veprova pecene ve vlastni stave,
vepřové kotlety ve vlastní šťávě,
vepřové ve vlastní šťávě recepty,
kare maso,
kotleta ve vlasní šťávě
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
cibule,
vývar masový,
jíška máslová,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý
Komentáře